Zahtjev za izmjenu dnevnog reda XXVIII Skupštine Hercegbosanske županije

hdz 1990
Foto: Bljesak.info

Na temelju članka 56. Poslovnika Skupštine Hercegbosanske županije (”Narodne novine HBŽ”, broj: 8/03, 14/03, 1/04, 6/05, 11/06 i 5/08) Klub zastupnika HDZ 1990 u Skupštini Hercegbosanske županije traži izmjenu Dnevnog reda Skupštine zakazane za ponedjeljak 29.01.2018. godine u 11,00 sati u skupštinskoj dvorani Tomislavgrad.

Zahtjevamo da se Dnevni red Skupštine proširi s točkom: Rasprava o razlozima ne usvajanju Izvješća Povjerenstva o provedenom postupku odabira korisnika za poticaj industrijskoj proizvodnji za 2017. Godinu, i to da bude točka 2. Dnevnog reda Skupštine, a sve ostale točke da se pomjere za jedan redni broj.

Obrazloženje

Ministarstvo Gospodarstva Hercegbosanske županije objavilo je Javni poziv za Program potpore sektorima prerađivačke industrije 17.11.2017. godine. Ministarstvo je poslalo Obavijest prijavljenim gospodarskim subjektima da Ministarstvo nije u mogućnosti okončati postupak raspodjele sredstava, budući da Vlada Hercegbosanske županije nije prihvatila Izvješće Povjerenstva o provedenom postupku. Zakon o izvršenju proračuna HBŽ za 2017. Godinu u članku 27. Stavak 2.

Predviđa da se sredstva za poticaj industrijskoj proizvodnji, obrtništvu, malom i srednjem poduzetništvu koriste po programu Ministarstva gospodarstva Hercegbosanske županije, uz suglasnost Vlade Hercegbosanske županije, te nadalje točka 8. Programa također predviđa da konačnu odluku o raspodjeli potpora donosi Vlada Hercegbosanske županije na prijedlog ministra gospodarstva Hercegbosanske županije.
Smatramo da je ovakvom odlukom Vlade Hercegbosanske županije bez ikakvog obrazloženja zašto nije prihvaćeno izviješće Povjerenstva na najgrublji način prekršen Zakon i da su svi u sektoru priređivačke industrije oštećeni.

S poštovanjem!

Predsjednik kluba zastupnika HDZ 1990 u Skupštini HBŽ

Dr. Nediljko Rimac