Zajedništvo hrvatske mladeži: U Livnu održan radni sastanak Mladeži HDZ-a HBŽ-a, HNŽ-a i SDŽ-e

Livno je proteklog vikenda bilo mjesto susreta Županijskih odbora Mladeži HDZ-a Hercegbosanske, Hercegovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske županije.

Prije radnog sastanka, domaćini su goste iz Hercegovine i Dalmacije upoznali s turističkim potencijalima općine Livno i razgovarali o mogućnostima suradnje i objedinjavanja turističke ponude, a ovom prilikom su posjetili Franjevački muzej i galeriju Gorica.

Na početku radnog sastanka gostima su riječi dobrodošlice uputili domaćini, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ Ivica Brešić, predsjednik Županijskog Odbora Mladeži HDZ BiH HBŽ Ante Bokanović i predsjednik Općinskog Odbora Mladeži HDZ BiH Livno Mirko Krivić, a nakon uvodnih riječi uslijedio je i radni dio sastanka na kojemu su sudionici razgovarali o prekograničnoj suradnji i predstojećim Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

U svome izlaganju predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ Ivica Brešić iskazao je podršku djelovanju Mladeži Hrvatske demokratske zajednice, a posebno je podržao zajedništvo i suradnju Mladeži s obje strane granice.

Predsjednik Županijskog Odbora Mladeži HDZ BiH HBŽ Ante Bokanović je iskazao zadovoljstvo odabirom Hercegbosanske županije za mjesto susreta triju županijskih odbora i nadu da će ovaj sastanak rezultirati uspješnom prekograničnom suradnjom.

Predsjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ Adrijana Prskalo je istaknula dosadašnju uspješnu suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom i izrazila zadovoljstvo proširenjem suradnje na Hercegbosansku županiju.

Saborski zastupnik, predsjednik Nacionalnog odbora Mladeži HDZ-a RH i predsjednik Mladeži HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije Ante Bačić govorio je o dosadašnjoj odličnoj suradnji, te je istaknuo mnogobrojne dosadašnje projekte dviju sestrinskih mladeži.

Mladež je ovim radnim sastankom pokazala snagu i zajedništvo, te volju da ustrajno nastaviti raditi na ostvarenju pune ravnopravnosti za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, te bolji život za svakog mladog čovjeka.

http://www.pogled.ba