ZAPREPAŠTENI DINO MERLIN OTPUSTIO BUBNJARA KOJI BI ‘POSLAO TENK’ U MOSTAR NA HRVATE ‘U mom timu nema mjesta onima koji izražavaju netrpeljivost’

Bosanskohercegovački glazbenik Dino Merlin u nedjelju je promptno otkazao suradnju svom bubnjaru Amaru Češljaru, reagirajući na njegov komentar na jednom od sarajevskih portala. Podsjetimo, Češljar je komentirao da bi “poslao tenk” na Hrvate koji su u Mostaru prosvjedovali protiv Željka Komšića, izabranog člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda.

Taj je istup Amara Češljara izazvao medijsku buru.

– Razočaran sam, tužan i oštro osuđujem nedavne postupke glazbenog suradnika Amara Češljara koji je svojim neumjesnim komentarima nanio nemjerljivu štetu timu profesionalaca i umjetnika koji sa mnom već nekoliko desetljeća diljem svijeta kroz glazbu propagiraju ljubav, mir i dobro.

Svi moji suradnici dobro znaju da moji životni svjetonazori ni na koji način ne isključuju bilo koji narod ili pojedinca i da u mom timu nema mjesta onima čiji stavovi izražavaju i pozivaju na nacionalne, rasne, religijske ili bilo koje druge vrste netrpeljivosti.

Zbog nepoštivanja osnovnih principa na kojima je zasnovano naše djelovanje, odlučio sam odmah otkazati daljnju suradnju Amaru Češljaru.

Ovim putem i primjerom pozivam sve nas na razumno djelovanje kako bi preuzeli odgovornost za svoje riječi i djela i bili korektivi jedni drugima u izgradnji tolerantnije budućnosti, poručio je u svom reagiranju Dino Merlin.

https://www.jutarnji.hr