Zašto je Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) raspušteno bez podnesenog izvješća? VIDEO

Gradsko izborno povjerenstvo (GIP), koje je provelo tri zadnja izborna ciklusa u Livnu, je raspušteno bez podnesenog izvješća!
Naime, Središnje izborno povjerenstvo (SIP) je početkom veljače poslao dopis da moramo izabrati tri nova člana GIP-a u Livnu.
.
‘Opunomoćeni pravnik’ koji u nedostatku tajnika obnaša i tu funkciju, a uz to je „slučajno“ i predsjednik GIP-a kojem je istekao mandat, je taj dopis pročitao kolegiju mjesec dana nakon što ga je dobio od SIP-a.
.
Ide klasična, na vrat na nos, procedura da se ne bi tko slučajno javio i pokvario unaprijed pripremljeni plan nastavka potpune kontrole rada GIP-a od jedne stranke.
.
Otvorili smo raspravu s ciljem da pozovemo sve poštene Livnjake koji ispunjavaju propisane uvjete, i kojima je dosadilo nakon svakih izbora slušati o izbornim prevarama u Livnu, da se jave na natječaj i da izravno utječu kroz rad u GIP-u (koji se plaća u mandatu od 7 godina) da izbori u Livnu u budućnosti budu pošteni.
.
Smatramo da su pojedini članovi GIP-a kojima je istekao mandat najodgovorniji za sramotno namještanje izbora 2016. godine i pokušaj namještanja izbora tri dana nakon općih izbora 2018. godine.
.
Znamo jer smo ih mi u tome spriječili i smatramo da se o tome mora javno govoriti. Prošli smo svašta i prije ovih lokalnih izbora 2020. godine. Naime, GIP nam je pokušao isključiti najjače promatrače, pa smo morali problem rješavati preko SIP-a.
.
Do dana današnjeg nam nisu odgovorili na više prigovora na izborne nepravilnosti koje su se pokazale istinitim jer su upravo oni koji su nas svim silama pokušali ušutkati na sjednici vijeća, Josip Gelo i Ivica Vukadin, na tim biračkim mjestima dobili gotovo 100% preferencijalnih glasova i zahvaljujući tim nepravilnostima danas sjede u vijeću.
.
Sjetimo se samo manipulacija sa članovima biračkih odbora koje je GIP redovno imenovao iz jedne stranke.
.
Sjetimo se dopisnih glasova ili naknadno dopisanih preferencija kojima su jedni druge krali na biračkim mjestima gdje HRS nije imao promatrače.
.
Sve to je legalizirao odlazeći sastav GIP-a i za to su pojedinci debelo nagrađivani javnim novcem na način da sjede u brojnim upravnim odborima i redovno naplaćuju usluge u kojekakvim povjerenstvima.
.
Namjera stranačke vrhuške je uvijek ista, a to je na vrijeme spremiti teren za nove izborne manipulacije.
.
Ovim putem Vas pozivamo, još jednom, da se javite na ovaj natječaj (http://www.livno.ba/1662-oglas-za-izbor-tri-clana-gip-livna) i da poštenim radom u Gradskom izbornom povjerenstvu omogućite poštene izbore!
HRS Livno

ŽNL: Neki su se Livnjaci prodali za “Judine škude”! Evo imena:

 

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply