Zatekla manijaka u svojoj štali: “Ago, šta to radiš mojoj kravi?!”

Policija u tešanjskom selu Mekiš, tačnije u zaseoku Roše istražuje slučaj koji je šokirao mjesto i okolicu. Bračni par Spahić tvrdi da su u štali zatekli komšiju Agu B. kako siluje njihovu kravu. Istraga je trenutno u tijeku.

ago

“Vidjela sam da je kravi dignut rep, Ago se popeo na kantu, a pantalone su mu bile spuštene. Šokirala sam se, skoro sam pala i rekla sam mu: ‘Ago, šta to radiš mojoj kravi?’ On mrtav hladan, samo se spustio s kante i otišao”, ispričala je za “Avaz” Halima Spahić koja tvrdi da je njen susjed  Ago B. u noći sa srijede na četvrtak oko 2 sata i 20 minuta silovao kravu.

Kako su supružnici Spahić ispričali policiji, tu noć probudio ih je lavež pasa. Izašli su na balkon i u štali čuli škripanje plastične kante. Ušli su i kako navode, tamo zatekli Agu B. da opći s kravom. Odmah su pozvali policiju i veterinare.

“Pregledom krave u prisustvu policije primijetili smo neobičan stav životinje što se tiče držanja repa, kod koje je bila prisutna bol prilikom pregleda i blago nabubrenje u vaginalnom dijelu“, rekao je veterinar Alen Karadžehenemović iz Tešnja.

Osumnjičenog Agu B. branila je njegova sestra rekavši kako su ih supružnici Spahić nakon tog incidenta kamenovali i svašta im govorili. Spahići to negiraju.

Kako prenosi “Avaz”, mještani zaseoka Roše posvjedočili su o Aginom problematičnom ponašanju.

“On teško živi i napustila ga je supruga. Sa sestrom Sedifom ide i radi za dnevnicu kada ga neko pozove. Odao se i alkoholu. Ovo o čemu se priča, policija treba ispitati pa, ako bude kriv, neka odgovara“, rekli su.

“Prodat ćemo kravu, a na prozor štale staviti metalne rešetke”

Agin prijatelj Edin Telalović rekao je da je Ago trenutno u zatvoru. Halima i Izet Spahić pozvali su policiju, tužilaštvo i vlasti Tešnja da Agu smjeste u bolnicu ili zatvor.

Kako su naveli, kravu će prodati, a na prozor štale postavit će metalne rešetke. Više detalja znat će se nakon policijske istrage.