Završeno mektebsko takmičenje u Livnu

mekteb

U Livnu je u nedjelju, 9.travnja  2017.godine završeno mektebsko natjecanje za 2017.godinu

Finalni dio natjecanja je obavljen u mektebskim prostorijama na Žitarnici, a natjecalo se po uobičajenim skupinama mlađeg i starijeg uzrasta i to iz općeg znanja i Kiraeta. Natjecanju iz općeg znanja, stariji uzrast, pristupilo je 5 natjecatelja, a prvo mjesto osvojila je Lejla Borić iz džemata Begluk, drugo Lamija Musić iz istog džemata, a treće Ajša Velagić iz džemata Golinjevo.

Pobjednik iz općeg znanja, mlađi uzrast, je Emin Velagić iz džemata Golinjevo, drugi je Omar Ortaš iz Gornjeg grada, a treći Imran Omeragić iz džemata Grborezi. U ovoj skupini se natjecalo 13 kandidata.

Pobjednik iz Kiraeta, stariji uzrast, je Zeid Omeragić iz džemata Grborezi, dok je drugoplasirana Dženisa Hodžić iz džemata Ćurčinica, a njih je dvoje jedino i sudjelovalo u natjecanju u ovoj kategoriji. U kategoriji Kiraet-mlađi uzrast, sudjelovalo je 8 natjecatelja, a najbolji je bio Omar Ortaš iz džemata Gornji grad, dok je drugi bio Aner Hodžić iz džemata Ćurčinica, a treći Minel Zrno iz džemata Guber.

Prvoplasirani su dobili novčane nagrade po 50 KM, drugoplasirani po 30 KM, a trećeplasirani po 20 KM. Svima njima su dodijeljene diplome i levhe kao poklon, a i predstavljat MIZ Livno na natjecanju na razini muftijstva mostarskog.

Prilog: foto-Završeno mektebsko natjecanje u Livnu

 

Preporod.com