ZAVRŠILA DUHOVNA OBNOVA ZA BRAČNE PAROVE U LIVNU

Već drugu godinu za redom, zajednica Rastimo u Gospodinu Livno u suradnji sa župnikom fra Vinkom Sičajom i duhovnikom zajednice don Ivom Martinović, organizirala je duhovnu obnovu za bračne parove. Duhovna obnova, vrijeme koje su bračni parovi posvetili prvenstveno sebi kao paru, je održana u prostorijama pastoralnog centra župe Livno, u petak i subotu, 19. i 20. srpnja.

Obnovu je vodio vlč. Silvio Španjić iz Malog Lošinja, poznat po radu s obiteljima. Bračni parovi koji su došli s
djecom imali su organizirano čuvanje djece koje je animirala Frama Livno. Duhovna obnova se odvijala u bogatom i dinamičnom programu. U atmosferi slobode i opuštenosti obrađene su teme: „ Bog Otac Ljubav-slika autoriteta, Komunikacija u braku, Uloga oca i uloga majke u obitelji i u odgoju djece“ Za vrijeme obnove parovi su imali i priliku za Sakramenat pomirenja, za osobni razgovor sa svećenikom, molitvu. I petak i subotu je slavljena Sveta Misa, upriličeno je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, pojedinačna molitva i obnova bračnih zavjeta.

Gospodin je u svoje ime sabrao 22 bračna para iz BiH i Hrvatske, koji su se upustili u ovakvu avanturu ponovnog upoznavanja svog bračnog druga na jedan dublji i iskreniji način od onoga na koji smo svi naučeni kroz život. Duhovna obnova im je vratila onu prvu zaljubljenost koja se izgubila negdje u poplavi obaveza, i koja je uskrsnula u jednom novom svjetlu okupana ljubavlju Kristovom, pomogla im da otkriju koliko emocionalnog i ljubavnog blaga još uvijek leži u njihovim srcima, a koje je prekriveno raznim brigama i pitanjima, da si postanu iskreniji i otvoreniji, da počnu dublje i više razgovarati, da u svojoj obitelji stvore bolje ozračje u kojem će rasti i odgajati se njihova djeca i tako postanu živa Kristova Crkva koja je donositi plodove Duha Svetoga!

Bračni parovi se zahvaljuju vlč. Silviju na dolasku i divnom iskustvu, svim svećenicima koji su bili na usluzi za Sakramenat pomirenja, te župniku fra Vinku Sičaji na otvorenom srcu i podršci.

Rastimougospodinu