Završio u bolnici zbog jake boli, liječnike zaprepastilo ono što su mu pronašli u trbuhu

Liječnici su odmah obavili niz pretraga kako bi otkrili što mu uzrokuje bol, a kada su dobili snimke imali su što vidjeti

Čak dva kilograma kamenja, kovanica i čepova za boce izvadili su liječnici iz trbuha jednog pacijenta iz Sjeverne Koreje koji se žalio na jaku bol.

Neobičan slučaj objavljen je u medicinskom časopisu ‘American Journal of Medical Case Reports’, a 54-godišnjak je u bolnicu stigao zbog boli u trbuhu i nadutosti. Liječnici su odmah obavili niz pretraga kako bi otkrili što mu uzrokuje bol, a kada su dobili snimke imali su što vidjeti.

Još su na dodir mogli osjetiti nešto poput kamenčića u njegovu trbuhu, a rendgenske snimke potvrdile su ono na što su sumnjali.

Iako su kirurzi predmete prvo pokušali ukloniti gastroskopijom to nisu uspjeli zbog prevelike količine pa je 54-godišnjak završio na operacijskom stolu. Slučaj je objavio dr. Pyong Wha Choi koji je objasnio i kako su kamenčići i ostali sitni predmeti završili u trbuhu njegova pacijenta. Liječnicima je priznao kako je svaki puta kad bi osjećao anksioznost gutao kamenčiće, novčiće ili čepove. Pacijent je rođen s intelektualnim poteškoćama, a koliko je dugo to radio, nije poznato.

https://www.vecernji.ba/