Zbog ljubavi napustio Island da bi živio u BiH

U zemlji u kojoj je živio jede se puno ribe koja mu je dosadila, tako da ga čini sretnim što može jesti sarajevske ćevape kad god poželi. Dolazi iz male i lijepe europske zemlje koja je uspješna u nogometu, a ovdje strastveno navija za Želju.

U Islandu je imao lijep život, ali mu je ljepše u Sarajevu jer je tu došao radi srca i voljene žene. Slijedi priča o ljubavi, Jonasu i Dragani. Bilo da ste emotivci ili skeptici u priči koju donosi N1 svatko može da nađe neku poruku. Zamislite da živite na sjeveru Europe u zemlji prirodnih ljepota vulkana, gejzira i vodopada, velikih plaža, prilično savršenog i uređenog života i ostavite sve to zbog jedne Dragane, jedne žene, zbog ljubavi.

Ovo je takva priča. Bit ću potpuno iskren s vama, došao sam zbog ljubavi, apsolutno nema drugog razloga, već samo zbog ljubavi, kazao je Jonas za N1. Islanđanin Jonas Helgason i Dragana Berberović upoznali su se 2008. godine kada su zajedno radili u EUPM-u u Sarajevu. Deset godina kasnije sreli su se na jubilarnoj zabavi na koju je Johan došao s Islanda. Susret nakon desetlkeća promijenio je njihove živote iz korijena. Poslije te noći odlučio sam ostati malo duže, otišli smo na plažu na odmor.

Tjedan ili deset dana kasnije sam otišao iz Bosne, da bih se mjesec dana nakon toga našli u Ljubljani, kazao je Jonas. Od tog našeg odlaska na more, poslije par noći što smo izašli, nevjerojatna je to energija, pozitivna. Pozitiva za život. Onda još tih sedam dana u Ljubljani, nama je to bilo na ničijem terenu, bilo je prelijepo.

Nisam ja bila nesretna žena ni prije toga, ali ovo jeste dalo novi miris u svemu tome, dodaje Dragana Berberović. Jonas je krajem prošle godine odlučio svoj život nastaviti uz voljenu ženu i preselio se u Sarajevo. Dragana ističe da je i prije vjerovala u ljubav te da ne smatra “čudom” to što je voljeni muškarac uz nju.

Pitali smo je kako je voljeti Europljanina. “Ja sam udana i razvedena sam i velika je to razlika. Njihov odnos prema ženama, ne mora biti partner, ali to je puno više poštovanje, što god radili. Ako ručak nije savršen, nema nikakvih problema. Ima odličan odnos s mojim sinom. Njih dvojica su najbolji prijatelji”