Zbog problema s grijanjem učenici u Livnu nastavu prate u jaknama

Zbog problema s grijanjem učenici livanjske Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” već nekoliko dana nastavu prate u prohladnim prostorijama pa su prisiljeni u učionicama sjediti u zimskim jaknama. Reagirali su i roditelji koji su zatražili od odgovornih da osiguraju normalne uvjete za učenike i nastavnike te škole.

Ravnatelj škole Goran Čeko u izjavi za Fenu kazao je kako od 2010. godine toplotnu energiju školi isporučuje tvrtka Esco Eco Energija d.o.o. Livno, no od samog početka postoje problemi, tako da su učionice i sportska dvorana ponekad propisno zagrijani, a ponekad ne.

Trenutno je dolazna temperatura od 40 do 42 stupnja što u ovim ekstremnim vremenskim uvjetima kada su vanjske temperature debelo ispod nule, nije dovoljno da se škola dovoljno zagrije. Mi uredno plaćamo račune i neka ih je sramota zbog toga što rade, kazao je Čeko.

Dodao je kako grijanje zna nekoliko dana dobro raditi, a onda se dogodi da zbog “tehničkih problema” grijanje ne radi punim intenzitetom. Sreća je što smo obnovili školu, postavili toplotnu fasadu i promijenili otvore. Pitam se u kakvim bismo tek uvjetima radili da ti radovi nisu obavljeni, dodao je Čeko.

Ravnatelj je istaknuo kako su zbog sličnih problema ugovor o isporuci toplotne energije s tvrtkom Esco Eco Energija prekinuli Županijska bolnica, MUP i Ekonomska škola. Osnovna škola “Ivan Goran Kovačić” za sada nema alternativu, no Čeko je najavio da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi škola od sljedeće školske godine imala vlastito grijanje.

(Fena)