Zbog snijega obustavljen promet na dionicama Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje

bv

Zbog snijega i sniježnih nanosa potpuno je obustavljen promet na dionicama Glamoč-Mlinište i Rakitno-Blidinje, dok je na području HB županije zabrana prometa za vozila preko 7.5 tona.

Na području Romanije (Sarajevo-Rogatica) teretna vozila s prikolicom i tegljači se propustaštaju naizmjenično, uz obaveznu upotrebu lanaca.

Na magistralnim putevima Gacko-Tjentište (Čemerno), Sarajevo-Konjic (Ivan), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Bugojno-Kupres (Koprivnica), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Sarajevo-Olovo (Nišići), policija iz prometa isključuje teretna vozila koja nemaju lance.

Također upozoravaju se vozači na jake bočne udare vjetra na području Hercegovine.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa se vozači mole za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.

Zbog radova na autocesti E-661 Banja Luka – Gradiška, za sav promet zatvorena je petlja “Mahovljani“. Vozačima se preporučuje korištenje petlje Aleksandrovac ili M-16.

Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na: M-5 Ključ – Mrkonjić Grad, M-6 Čapljina – Studenci, M-6.1 Prolaz kroz Mostar (od raskrižja Šemovac do raskrižja kod Doma zdravlja), M-17 Žepče – Nemila (petlja Žepče), M-18 Priboj – Simin Han, Kladanj – Vitalji.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na: M-4 Teslić – Kotor Varoš (u mjestu Rujevica), M-19.3 Rogatica – Ustiprača (u mjestu Dub).

Granični prelaz Deleuša potpuno je zatvoren za sve kategorije vozila, dok je GP Klobuk zatvoren za teretna vozila. S obzirom da je na području Crne Gore na dionici Šćepan Polje – Plužine – Nikšić zabranjeno kretanje za teretna vozila s prikolicom i tegljače, za ova vozila ne preporučuje se korištenje GP Hum.

Zbog izvođenja radova, na graničnim prijelazima Brod – Slavonski Brod i Orašje – Županja na području Hrvatske, promet se odvija usporeno u oba smjera.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Sukladno zakonskim odredbama, do 15.04. sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu, saopćeno je iz IC AMSBIH-a.

Autor: Fena