Zdravko Mamić preuzima NK Široki Brijeg!

Sam ulazak Zdravka Mamića u NK Široki Brijeg sa sobom će donijeti s vremenom i neke promjene što se tiče igračkog kadra, a što će se nekima svidjeti, a nekima baš i neće. Ali kako god da se okrene “sve je to biznis ili posao”!

Donedavni Dinamov dužnosnik Zdravko Mamić, polako i na mala vrata ulazi u NK Široki Brijeg s nekim svojim potezima koji su nam već poznati, no sigurna potvrda je cijelo vrijeme do sada bila u nekoj vrsti tajnosti.

Naime, kako portal SirokiBrijeg.info doznaje iz krugova bliskih Zdravku Mamiću, kao i dužnosnika NK Široki Brijeg, neke stvari će se od 2019. godine promijeniti što se tiče ulaska u novu eru ovog uspješnog sportskog kolektiva.

Sam NK Široki Brijeg ima 70-godišnju tradiciju brojnih uspjeha iza sebe, vrlo uspješan omladinski pogon, igrače koji su ispisali povijest kako ovog tako i ostalih nogometnih klubova, državne reprezentativce i što je najbitnije vjerne navijače i publiku koja mu je odana svih ovih godina.

Zdravko Mamić je poduzetnik koji živi nogomet, koji zna prepoznati gdje ima love, a treba mu priznati kako ju dobro zna i “oploditi”. Nekoliko takvih “oplodnji” ga je koštalo u susjednoj Hrvatskoj nepravomoćne osude na šest i pol godina zatvorske kazne zbog izvlačenja 116 milijuna kuna (preko 30 milijuna KM) iz zagrebačkog kluba Dinamo putem transfera igrača.

Nekoliko dana prije izricanja presude sklonio se donekle u sigurnu oazu na području BiH, od kada i dalje prati uspjehe svoga Dinama na nogometnim terenima, a usput traži nastavak svog poduzetništva u onome što najbolje zna, a to je u sportskim klubovima na ovim našim područjima i izgleda kako ga je našao.

Iako bi brojni klubovi s područja Hercegovine željeli da baš njih preuzme Zdravko Mamić, jer znaju njegovu sposobnost, kao i to da ima novac koji bi oživio njihov kolektiv. Mamić sigurno neće ulaziti u nešto gdje bi godinama čekao zaradu, ali nije odbačeno da im pomogne na druge načine. Sada kada je pronašao klub koji ima tradiciju, muški omladinski pogon, ženski nogometni klub, infrastrukturu, ima sve ono što mu je potrebno da može nastaviti raditi kao menadžer i poduzetnik u državi gdje je našao utočište od kaznenog progona, kreće s realizacijom svoga djelovanja od 2019. godine, a do tada priprema teren s dovođenjem novih igrača, dok je trenera već instalirao i koji svoj trenerski posao radi više nego korektno, a što su nam potvrdili i brojni nogometaši koji su zadovoljni njegovim radom i samim profesionalnim pristupom.

Sam nogometni klub Široki Brijeg iako ima sve to, nema novca kako bi ostvario bolje rezultate, a nema ni neko vodstvo, kao ni dovoljnu potporu lokalnih poduzetnika koji gledaju isključivo neke svoje interese s minimalnim ulaganjima, a koji su ušli u klub nakon protjerivanja donedavnog predsjednika Zlatana Mije Jelića.

Sam ulazak Zdravka Mamića u NK Široki Brijeg sa sobom će donijeti s vremenom i neke promjene što se tiče igračkog kadra, a što će se nekima svidjeti, a nekima baš i neće. Ali kako god da se okrene “sve je to biznis ili posao”!

Navijači NK Široki Brijeg “Škripari” žestoko kritiziraju čelništvo svog kluba zbog ulaska i “petljanja” Zdravka Mamića, a što će budućnost donijeti i kako će sve to izgledati, doznat ćemo uskoro.