ŽELJKO: Gospodine Čondriću, distancirajte se od svih stranaka i osnujte neovisnu listu

Poštovani gradonačelniče, i slobodno mogu reći Gospodine, s velikim slovom “G”, sa zanimanjem zaista pratim ovu, po Vas, sigurno mučnu i frustrirajuću situaciju oko formiranja Gradskog vijeća Livna.

Pitam se, jesam li u pravu ako sam zaključim da je za neizbor predsjednika Gradskog vijeća kriv HDZ BiH ili HRS ili oba politička subjekta?

Ako je, takozvani, drugi politički blok s HDZ1990 na čelu, obećao vjernost SDA-u zbog ruku u Vladi HBŽ, mišljenja sam da u skoro vrijeme nećete biti u mogućnosti oformiti većinu u Gradskom vijeću Livna.

Samim tim nećete moći usvojiti privremeno financiranje i Proračun grada Livna.

Naravno, postoji nekakva mogućnost preko federalnih institucija, ali se pitam postaje li na taj način grad Livno – grad slučaj, protiv čega se HDZ 1990 i ostali tako silno zauzimaju posebno “vodeći” računa o plaćama proračunskih korisnika grada Livna?

Stoga Vam predlažem da se, kako rekao sam već Gospodin, izdignete iznad ovih politikanata, da se distancirate od HDZ-BiH i, ako želite političku budućnost, osnujete, ili “Neovisnu listu za Livno” ili političku stranku s imenom “Livanjska stranka” i na taj način, možda i jedini mogući, pokušate raditi ono za što ste izabrani od građana Grada Livna.

I da ste išli neovisno na izbore sigurno biste dobili još veću podršku birača, tako da Vam HDZ BiH sada samo otežava situaciju kao neprihvatljiv partner većini političkih subjekata.

U protivnom će Vas kvazi-političari, vijećnici i politikanti uvući tamo gdje Vi doista ne pripadate, a čuvajte ovo veliko “G” jer se većina njime neopravdano služe, koriste, kite i diče.

Željko, građanin Livna (zeljkonovic20@gmail.com)

 

Gradsko vijeće Livno
Gradsko vijeće Livno

Hozan nametnuo proračun općini Jajce, sam raspolaže s deset milijuna maraka