ŽELJKO JOZIĆ: Pandemija, robne rezerve i poljoprivreda

Poštovani sugrađani, suočeni smo s pandemijom kakvu nitko od nas ne pamti. Situacija je svakim danom sve složenija. Još uvijek ne znamo kako će sve to završiti.  Najvažnije države Europske Unije se zatvaraju i zaključavaju. Naši najbliži susjedi se spremaju na slične poteze.

Znamo da je u našim trgovinama uglavnom strana roba. Postoji velika vjerojatnost da u takvoj situaciji ostanemo prepušteni sami sebi.

U takvoj situaciji prvo pitanje koje postavljamo je:  Gdje su naše robne rezerve osnovnih životnih namirnica?

Gdje su silosi za žitarice? Gdje su skladišta za brašno. Gdje je skladište (trap) za krumpir? Gdje su hladnjače za meso itd.?

Ovo je link direkcije robnih rezervi od Vlade HBŽ: https://www.vladahbz.com/direkcija-za-robne-rezerve/

Pandemija je dokaz da trebamo imati silose i skladišta za osnovne životne namirnice, ne samo dok traje pandemija, nego i kao oblik poticanja poljoprivrede i stvaranja novih radnih mjesta.

Kako stvoriti nekoliko stotina radnih mjesta u poljoprivredi?

Skoro svako naše domaćinstvo, a ima ih nekoliko stotina, na selu ima traktor, ima njivu. Direkcija robnih rezervi treba osigurati skladišta i silose. Sklopiti ugovore sa svim poljoprivrednim proizvođačima o otkupu robe, po garantiranim cijenama.

Znači, proizvođač neće imati problema sa otkupom proizvedene robe. Većina poljoprivrednih proizvođača kaže, da im nije problem proizvesti, nego je problem prodati robu.

Ova pandemija je dokaz da nam je potreban ovakav poticaj za poljoprivredu, koji će stvoriti stotine radnih mjesta.

Zato je dobro glasovati za listu HDZ 1990 i kandidata pod rednim brojem: □ 27. Željko Jozić,

a na listi za Gradonačelnika : □ dr. Nediljko Rimac.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply