ŽELJKO KOMŠIĆ: Ako ih ne zaustavimo napravit će Veliku Srbiju i Herceg-Bosnu!

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić već nekoliko dana se nalazi na sarajevskom KCUS-u, gdje je hospitaliziran zbog teške upale pluća.

Piše: Faruk Vele

Na pitanje kao teče njegov oporavak Komšić je za naš portal kazao da je “sada bolje”. “Znatno bolje”, istakao je.

Komšić se, unatoč boravku u bolnici, odazvao našoj molbi da komentira nove zabrinjavajuće poruke predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je ponovo najavljivao promjene granica i neku novu “Veliku Srbiju”.

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik u intervjuu za srbijanski portal Espreso.rs ponovo je na upit novinara govorio o prekrajanju granica, kazavši da neka vrsta integracije između Srbije i Republike Srpske, ali i dijela Crne Gore u budućnosti mora postojati.

“Problem jednog dijela naše javnosti, a pogotovo je to vidljivo u nekim političkim krugovima u Sarajevu, jeste potreba da se relativizira ono sto Dodik govori i radi! Ja to zovem ‘sindrom Yutela’ ili ‘sindrom svi su isto krivi’!”, kazao je Komšić.

Zabrinut je jer se poruke Dodika, ali i Čovića relativiziraju.

“Problem sa Dodikom, kao uostalom i Čovićem, jeste što su oni beskrajno ozbiljni u onome što rade, oni ne blefiraju i oni će ići do kraja ako im se ne suprostavi! Sve što govore, oni to i misle! Dakle, ako im se ne suprostavimo, oni će napraviti i Veliku Srbiju i Herceg-Bosnu!”, upozorio je Komšić. Radiosarajevo.ba