Željko Komšić žestoko reagirao na ispad veleposlanika Srtbije: “Drvar nikada nije bio srpski grad, NITI ĆE TO IKAD BITI”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je na istup veleposlanika Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića, kojeg su, iz njegovog kabineta nazvali nediplomatskim.

Ambasador Đorđević je danas, prilikom otvaranja Konzulata Republike Srbije u Drvaru, kazao da će Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio, saopćeno je iz Komšićevog kabineta.

“Drvar nikada nije bio srpski grad, niti će to ikada biti. Drvar je partizanski, i oduvijek je bio bosanski grad. Uvijek će to i biti, unatoč željama i pretenzijama Srbije na Bosnu i Hercegovinu, koje su se zadnjih decenija manifestirale kroz najveći oblik tragedije po BiH i njene građane.

Nadam se da će se veleposlanik Srbije, u buduće, suzdržati od srbiziranja bosanskohercegovačkih gradova. U ovoj državi ima mjesta za sve, ali nema mjesta za bilo čiji etnički ekskluzivitet”, poručio je Komšić. Slobodna Bosna

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply