ŽIVKO VUKOVLJAK: Županijske vlasti čekale da se snijeg sam otopi!?

LIVNO, 3. veljače /SRNA/ – Srpska povratnička sela Gubin, Sajković i Provo na području općine Livno ponovo su prohodna, nakon što je kiša padala, a južni vjetar otopio većinu snijega, rekao je Srni mještanin sela Gubin Živko Vukovljak.

“Bog nas je pogledao, kiša je padala i južni vjetar je puhao tako da snijega gotovo i nema u selu. Ostalo ga je samo još na mjestima gdje su nameti dostizali visinu veću od metar i pol”, rekao je Vukovljak.

On kaže da općina Livno i lokalno komunalno poduzeće nisu imali sluha za situaciju u kojoj su se našli povratnici u sela ispod Dinare.

“Zvali smo, tražili smo pomoć, imali smo i smrtni slučaj u selu, ali nitko nije imalo sluha za nas koji smo se vratili na naša ognjišta, niti općina kojoj pripadamo, niti instutucije u Federaciji BiH /FBiH/”, rekao je Vukovljak, koji radi na održavanju seoskog groblja.

On je rekao da je, izgleda, lokalno komunalno poduzeće u čijoj je nadležnosti da održava putove u selima Livanjskog polja čekalo da se snijeg sam otopi.

Vukovljak je istakao da povratnici postavljaju pitanje položaja Srba u Federaciji BiH, a posebno u Hercegbosanskoj županiji, koji je oduvijek “crna rupa” za srpske povratnike.