“Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje…” DIRLJIV OPROŠTAJ NAKON NOĆAŠNJE TRAGEDIJE

NASTRADALI ALMEDIN TIRO – FACEBOOK
U subotu malo iza 20 sati, na lokaciji Borova Glava, na cestovnom pravcu Šujica – Livno u BiH dogodila se teška prometna nesreća. Došlo je do sudara automobila `BMW`, kojim je upravljao 24-godišnjak Almedin Tiro, koji je smrtno stradao, i `VW Polo` u kojem su dvije osobe poginule, piše “Doznajemo“.

– Dana, 10.03.2018. godine u 20.10 sati dogodila se prometna nezgoda na magistralnom putnom pravcu Livnu – Šujica, na prijevoju Borova Glava, u kojoj su tri osobe smrtno stradale, jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena veća materijalna šteta – potvrđeno je iz policije.

Na lice mjesta brzo nakon dojave o nesreći izašli su pripadnici PU Livno, iz MUP-a Hercegbosanske županije te županijski tužitelj. Došli su i Hitna pomoć, kao i vatrogasci kako bi izvukli tijela stradalih.

VOZILO NAKON SUDARA

Oni su tom prilikom utvrdili da su u nesreći učestvovali Almedin Tiro (rođen 1994. godine u Tomislavgradu), upravljajući motornim vozilom marke `BMW` reg. oznaka E31-T-197, navedeni je tom prilikom smrtno stradao i M.D. (rođen 1982. godine u Makarskoj, RH), upravljajući motornim vozilom marke `VW Polo` reg. oznaka ŠI 285 FG, isti je smrtno stradao, suputnik u motornom vozilu marke `Polo` M.M. (rođen 1989. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj), smrtno je stradao, dok je suvozač u istom motornom vozilu M.M. (rođen 1966. godine u Bugojnu, nastanjen u Makarskoj), zadobio teže tjelesne povrede, te je zadržan u bolnici u Livnu na daljnjem liječenju – navode iz policije.

Tijela smrtno stradalih prevezena su u mrtvačnicu Županijske bolnice u Livnu, gdje treba biti obavljena obdukcija, daljnji operativni rad traje.

Na društvenim mrežama, na dirljiv način, njegovi bliski počeli su se opraštati od stradalog Tire, za kojeg imaju samo riječi hvale i izražavaju tugu zbog gubitka: – Živote moj, sunce moje milo, ne da sestra zlato svoje … Nek’ ti Allah, dž.š., da vječni rahmet, boli mee dusa životee moj, mladosti moja ??? Svi smo mi Allahovi i njemu se vraćamo! – napisala je Almedina Tiro.