Zlatko Dalić bio je pripadnik HVO-a u Livnu

Trener Hrvatske reprezentacije do sada je minimalno dva puta javnosti pokazao gdje je bio kad je gorilo.

Od Zlatka Dalića zaista mogu i trebaju učiti svi. Ono što je on napravio u jednom dijelu svog života, danas bi mogao biti primjer mnogima koji se hvale hrvatstvom i propagiraju domoljublje.

Gdje si bio kad je gorilo

Trener Hrvatske reprezentacije do sada je minimalno dva puta javnosti pokazao gdje je bio kad je gorilo.

Ono što manje-više znaju svi je preuzimanje reprezentacije od Ante Čačića u trenucima dok je ista bila u svojevrsnoj krizi. Uzeo je Hrvatsku i s njom se uspio kvalificirati na Svjetsko prvenstvo. Mnogi će pomisliti da je to jednostavno jer kad baratate takvim imenima, onda bi ih i puno manji stručnjak odveo, no što kažete na ovo.

Bio u HVO-u

Zlatko Dalić bio je pripadnik HVO-a. U trenucima kad su, kako sam navodi, počele prve napetosti, Dalić je došao u rodno Livno i priključio se tamošnjem HVO-u! Ovaj (lokal)patriotski poriv ne bi bio ništa specijalno da Dalić već godinama prije rata nije živio u Hrvatskoj i igrao za Hajduk i Dinamo iz Vinkovaca.

“Počela su previranja, osjećala se nelagoda, tako da sam se brzo vratio u Split. Pa otišao u Velež, te vratio u Livno i odlučio staviti se na dispoziciju Hrvatskoj vojsci! Tri sam mjeseca sudjelovao u obrani kuća mog rodnog Livna. Istina, nisam bio na prvoj crti bojišnice, ali sam pomagao u logističkom smislu, jer osjetio sam da svatko od nas mora pomoći kako zna i može.”, rekao je, između ostalog, trener Hrvatske, a prenosi portal Goal.com.

Bilo čiji ratni put, koliko god čist bio i kakav god bio, nije nikakav jamac nečijeg naknadnog djelovanja, no ovaj potez Zlatka Dalića govori dovoljno o tome o kakvoj ljudskoj i moralnoj veličini je riječ. Takav, zasigurno, neće iznevjeriti nikog, ni igrače, ni javnost, a ni svoju najbližu okolinu.

I. Crnjac/Dnevnik.ba