Zlatko Dalić sprema rez: Zvijezda Hrvatske seli na klupu?!

Hrvatski izbornik u proteklih 30-ak sati puno je razgovarao s igračima i obavio jedan trening.

dalić

Zlatko Dalić u ponedjeljak će protiv Ukrajine debitirati na klupi hrvatske nogometne reprezentacije. U svom kratkom mandatu Dalić nije mogao puno toga promijeniti, tako da je u Kijevu ipak sve – na igračima.

Hrvatski izbornik u proteklih 30-ak sati puno je razgovarao s igračima i obavio jedan trening. Nakon kojeg je riješeno pitanje Marija Mandžukića koji će zaigrati u Kijevu. Napadač Juventusa još je jednom odlučio “stisnuti zube”, te se staviti na raspolaganje reprezentaciji.

No, kakvu ćemo Hrvatsku gledati u Kijevu? To je veliko pitanje, piše Goal. Čini se kako Dalić najviše dvoji oko – Ivana Rakitića ! Veznjak Barcelone u posljednje vrijeme, barem u kockastom dresu, ne igra u velikoj formi, pa bi u Kijevu mogao krenuti s klupe!

Početni sastav Hrvatske sigurno će doživjeti dvije promjene u odnosu na utakmicu s Finskom; u prvih 11 vraćaju se Dejan Lovren (umjesto Mitrovića) i Milan Badelj (umjesto Brozovića). No, promjena bi moglo biti još. U opciji ‘bez Rakitića’ naši bi nogometaši mogli zaigrati u sustavu 4-2-3-1 gdje bi središnjicu terena držali Badelj i Modrić, ispred njih djelovali Rog, Kramarić i Perišić, a u špici usamljen bio Mandžukić.

Hrvatska bi u sustavu ‘ s Rakitićem’ zaigrala u 4-3-3 formaciji ; a tu bi u veznoj liniji zaigrali Rakitić, Badelj i Modrić, a napadačku trojku sačinjavali Kramarić, Mandžukić i Perišić. Sve je i dalje otvoreno; Dalić se tako najviše lomi oko – Rakitića … Hrvatska bez Rakitića (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić – Badelj, Modrić – Rog, Kramarić, Perišić – Mandžukić. Hrvatska s Rakitićem (4-3-3): Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Pivarić – Rakitić, Badelj, Modrić – Kramarić, Mandžukić, Perišić.

www.vecernji.ba