Zlatko Dalić želi ‘podršku hrvatskog naroda’: ‘Što će meni ugovor, ja sam Hrvat koji voli Hrvatsku, nisam uhljeb’

dalić

Privremeni hrvatski izbornik, koji je u medijima dobio status ”vatrogasca”, Zlatko Dalić, odveo je Vatrene u dodatne kvalifikacije pobjedom u Kijevu protiv Ukrajine. Dobio je mandat od HNS-a za dvije utakmice dodatnih kvalifikacija, o raspletu tih kvalifikacija ovisit će i Dalićeva daljnja sudbina na klupi Vatrenih.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker rekao je novinarima kako će novi izbornik nastaviti raditi bez ugovora te da nije dogovorena nikakva premijera ako uspije odvesti Vatrene u Rusiju. Zlatko Dalić u kraćem razgovoru za 24 sata je rekao kako mu ugovor nije potreban te je ponovio da nije uhljeb već Hrvat koji voli Hrvatsku.

“Mogao sam potpisati na tri godine, ali što ako se ne plasiramo u Rusiju? Da imam ugovor, da budem izbornik i da uživam? Ne, nisam takav”, rekao je novi izbornik bez ugovora te je dodao:

“Ovime sam želio pokazati kako bi se trebalo ponašati. Nema nikakvog uhljebljivanja. Odradit ću dodatne kvalifikacije pa ćemo vidjeti što i kako dalje.”

Kada je u pitanju Dalić jasno je zašto je prihvatio poziv, i dalje ponavlja ono što je rekao već prvog dana na hrvatskoj klupi.

“Hrvat sam, volim ovu zemlju i za nju sam uvijek spreman dati sve. Neka pljuju po meni i pričaju što hoće, ja sam odlučio da je ovako najbolje”, poručio je Zlatko Dalić te je najavio kako će u stručnom stožeru biti pojačanja, jedan od njih je i legendarni Dražen Ladić:

“Moram obaviti još neke razgovore i definirati stožer. Marijan Mrmić sigurno ostaje, u kombinacijama je i Dražen Ladić, ali moram razgovarati s još nekim ljudima pa ću i to definirati.”

narod.hr