Zmajevi više neće igrati u Zenici

Nogometni savez BiH uputio je pismo 12. Listopada gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću kao reakciju na događanja na stadionu Bilino Polje tijekom utakmice Bosne i Hercegovine i Nizozemske, piše N1.

”Mučno je bilo svjedočiti salvama uvreda, slušajući horske vulgarnosti upućene predsjedniku i našem Savezu tijekom cijelog prvog poluvremena, što je vama neprilično i navesti u pisanoj formi. Riječi koje su pojedinci koristili zorno potvrđuju spoznaju da više nismo dobrodošli u Zenicu. Tjeraju nas, psuju nas, vrijeđaju nas, diraju u naše obitelji i ljudsko dostojanstvo, a sve je to veoma dobro pripremljeno rukom ‘dirigenta’ koji je dobro uvježbao svoj orkestar za ovu priliku”, navodi se u pismu koje potpisuje u ime Nogometnog saveza BiH glavni tajnik Adnan Džemidžić.

U pismu se navodi da će gradonačelnik Kasumović bosanskohercegovačkoj javnosti, kako sportskoj tako i onoj široj, detaljno pojasniti zašto državna reprezentacija neće više igrati u Zenici.

”Kako ćete objasniti građanima Zenice da je onaj Savez kojeg tjeraju iz Vašeg grada napravio višemilijunsku investiciju na Crkvičkom brdu, uzimajući zapuštenu deponiju prije desetak godina pretvorivši je u nacionalni trening kamp, a da to nije neprijatelj grada kako poručuje ”tribina”.

Kako ćete objasniti Vašim sugrađanima da je Savez kojeg tjeraju isti onaj koji je investirao ogromna sredstva u renoviranje, održavanje funkcionalnog, gradskog stadiona ”Bilino Polje” na kojem kontinuirano održava trenažni proces i odigrava službene utakmice NK ”Čelik”, navodi se.

Iz Saveza ističu da bi sve moglo biti povezano sa događanjima oko NK Čelik kada su 2020. godine definitivno napustili premijerligaško društvo.

”Jasno i glasno kažemo, reprezentacija BIH neće do daljnjeg igrati utakmice na stadionu ”Bilino Polje’‘ dok god budemo ”dežurni krivci” za sve loše što se dogodilo u prethodnom razdoblju sportskog života grada Zenice”, navodi se.

Ovim povodom u srijedu će gradonačelnik Zenice održati press konferenciju. Autentičnost pisma za N1 je potvrdio glavni tajnik NSBiH Adnan Džemidžić.

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply