ŽNL: Neki su se Livnjaci prodali za “Judine škude”! Evo imena:

Izborna enigmatika za Livnjake: pojasni vezu ime/prezime i stranka!
Imena novih simpatizera pojedinih nacionalnih stranaka u Livnu!

Poštovane Livanjke i Livnjaci, stanovnice i stanovnici Livna!

Javni rad mora biti poznat i dostupan javnosti. To smo dokazali u našem dosadašnjem radu i to je nešto od čega polazimo za što ćemo se zalagati bez obzira na cijenu i sve buduće opstrukcije te odluke i takvog rada.

Posljednje što smo i mi učinili je traženje od Središnjeg izbornog povjerenstva BiH objavu Popisa glasača putem pošte.
Učinak je bio neprikosnoven, mnogima neočekivan i iznenađujući. To je samo jedan od dokaza da radimo dobar posao. Tako nastavljamo i dalje.

Uz sva već početna klasična obećanja nekih kako će doći do promjena, početak nije nimalo obećavajući. Pametnom i neovisnom, očekivano.

U prilogu tome donosimo nove sadržaje! To je, Zakonom dopušteni dio iz Odluke o imenovanju biračkih odbora za Livno po pojedinim biračkim mjestima kojeg je političkim subjektima dostavilo Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) –

Evo linka: https://docdro.id/Eyl1wRc.

 

Da su na političkom megdanu neki oblici borbe dozvoljeni, iako se mi s njima ne slažemo, poznato nam je! No, nakon uvida i analize popisa, s pravom se pitamo: imaju li neki ljudi uopće samovrjednovanje, kolika je to cijena da prodaš svoj identitet, što ostavljaju svojima, mladima u naslijeđe? Vrjednotu nacionalnog identiteta sigurno ne!

Nama je ovo, popis članstva u biračkim odborima za grad Livno, samo još jedan dokaz da dno ipak ima dno.

Hoćete li i nakon ovoga mnogi ne izići na izbore?

Hoćete li i nakon ovoga mnogi glasovati kao i do sada, a time i potpisati ostanak u mentalnom, ali i fizičkom zarobljeništvu?

Izbori su prilika za odabir!

NAPOMENA: U vezi priloženog popisa pozivamo vas da date svoje komentare, sugestije, prijedloge na http://znlista.org/kontakt obzirom da ćemo uputiti prigovor Gradskom izbornom povjerenstvu na članstvo u biračkim odborima što je posebno izraženo kod HDZ BiH koji je nezakonito izvršio razmjenu članstva u biračkim odborima sa slijedećim strankama: SNSD, Zavičajni socijaldemokrati, HKDU BiH i djelomično sa SDA.

Izvod iz Izbornog Zakon Bosne i Hercegovine:
Članak 2.19.:
(1) Birački odbor sastoji se od tri ili pet članova od kojih je jedan predsjednik.
(2) Predsjednik i članovi biračkog odbora imaju zamjenike.
(3) Predsjednika i članove biračkog odbora kao i njihove zamjenike imenuje općinsko izborno povjerenstvo najkasnije u roku od 30 dana prije dana održavanja izbora.
(4) Na odluku općinskog izbornog povjerenstva o imenovanju predsjednika, članova biračkih odbora i njihovih zamjenika može se uložiti prigovor općinskom izbornom povjerenstvu. Na odluku općinskog izbornog povjerenstva, kojom je odlučeno o prigovoru, može se uložiti žalba Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.
(13) Samo jedan predstavnik jednog političkog subjekta može biti u sastavu jednog biračkog odbora.

Izborni stožer ŽNL

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply