ŽNL: Vladajući u Livnu, zaokupljeni izborima, nemaju vremena za “malog čovjeka”

Je li netko zna ima li sjetve u Livnu?

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je 25. rujna 2020. godine uputilo Javni poziv općinama i gradovima Federacije BiH za poticanje jesenske sjetve – link: https://fmpvs.gov.ba/…/javni-poziv-opcinama-i-gradovima-fe…/ .

Predmet ovog javnog poziva je prikupljanje prijava za poticanje jesenske sjetve (pšenice, raži i ječma) na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine za 2020. godinu.

Prijaviti se mogu jedinice lokalne samouprave, odnosno gradovi i općine Federaciji BiH, a onda preko njih i zainteresirani korisnici.

Sukladno navedenom pozivu, jedinice lokalne samouprave, općine i gradovi su poduzele aktivnosti na informiranju poljoprivrednih proizvođača na svom području i prikupljanju prijava za apliciranje na isti.

Tako je na primjer, nama susjedna općina Tomislavgrad na svojoj službenoj web stranici objavila navedeni poziv dana 29.09.2020. godine – link: https://docdro.id/oIxJKtj .

Iako rok za predaju zahtjeva ističe 15.10.2020. još nismo nigdje pronašli jeli se na poziv odazvao grad Livno kao sufinancijer poticaja. Grad Livno po navedenom nije poduzeo ništa.

Zašto? Mogući odgovor nisu planirali sredstva za ovu namjenu iako se znalo mjesecima prije da će biti poticana jesenska sjetva isto kao i proljetna s razine Federacije BiH.

Ili je možda razlog taj što našim poljoprivrednim proizvođačima po vašim spoznajama ne trebaju financijska sredstva bolje da se to usmjeri u druge gradove/općine u FBiH.

Imaju li mjerodavni neka bolje rješenja za naše poljoprivredne proizvođače, zaista ne znamo, ali ako imaju onda je vrijeme da s tim upoznaju zainteresirane jer vrijeme neumitno curi.

Je li je naš gradonačelnik, nakon spoznaje da neće biti kandidiran za peti mandat digao ruke od svega, pa mu nije do čega a najmanje do tamo nekih poticaja.

U strankama, posebno vladajućoj, su ovih dana jako zaokupljeni važnijim poslovima i nemaju baš vremena baviti se potrebama malog čovjeka.

Oni su, naime, svu svoju energiju zadnjih mjeseci utrošili kako bi pripremili teren za još jednu u nizu izbornih prijevara.
Ovaj put sa fiktivnim prijavama za dopisno glasovanje.

Kada bi samo djelić svoje energije i mašte, koju upotrijebe u organiziranju izbornih krađa iskoristili prilikom obavljanja povjerenih im javnih dužnosti, svima bi bilo puno bolje.

Ove godine njih sjetva ne zanima, ali će je biti.

Zato, posijmo zrno promjena, koje će uroditi poštenijom i odgovornijom vlašću.

Županijska neovisna lista

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply