ŽNL: Žele postati gradonačelnici, a proglašuju se nenadležnim za vitalne energetske projekte i ništa ne znaju o njima

Nakon stoljeća svjetskih ratova za izvore energije i pristupa jeftinijim energetskim tokovima, šokantno zvuče dvojica HDZ-ovih kandidata za gradonačelnika Livna kada govore o energetskoj politici, odnosno o eventualnom priključku na trasu budućeg plinovoda iz smjera juga prema Središnjoj Bosni, koju će voditi kada dođu na poziciju šefa izvršne vlasti.

Dok jedan od njih nije uopće niti čuo za taj projekt, drugi koji je za to čuo, takvu stvar za Livno smatra, futurističkom maštom.

Zajedničko im je da obojica misle kako to nije stvar lokalne administracije.

Neznanje i otvoreno proglašavanje ne nadležnim kada se radi o strateškim stvarima za ekonomski rast i razvoj jedne zajednice govori o dometima kandidata i stručnim potencijalima u njihovim političkih stranaka.

Jasno je da gradskim statutima i drugim aktima nije propisano da se gradonačelnik bavi budućim trasama plinovoda ali da ne zna o takvim planovima ništa ili da priključak na njih smatra nemogućim je šokirajuće i neprihvatljivo.

Pa nije gradonačelnik birokrat koji radi isključivo ono što mu je u opisu radnog mjesta ili ono što mu kaže nadređeni.

Gradonačelnik na svaki mogući način nastoji učiniti sve kako bi bi život ljudi učinio boljim.

A dovesti plinovod, jeftin i efikasan energent za zagrijavanje kućanstava bi trebala biti imperativna zadaća nekoga tko upravlja lokalnom zajednicom.

A o značaju plinovoda za eventualne investitore u sektoru proizvodnje i konkurentnosti livanjskog gospodarstva ne treba ni posebno govoriti.

Ovakvim izjavama i onda prema tome i budućim aktivnostima od dvojice spomenutih kandidata možemo očekivati samo obično birokratiziranje, dolazak na posao i primanje plaće, na poziciji gradonačelnika.

Lobiranje i svaki drugi oblik borbe u domaćim i regionalnim centrima političke i ekonomske moći za interese Grada i strateške ekonomske projekte možemo zaboraviti jer su se oni već sada proglasili nenadležnim ili za to uopće nisu čuli.

Forum Livno link: https://youtu.be/xpWprXtiiqQ .

Izborni stožer ŽNL

Komentari

Be the first to comment

Leave a Reply