Županijska bolnica u Livnu uvodi službu za ortopediju

Foto: Dnevnik.ba

Vlada Hercegbosanske županije na svojoj zadnjoj sjednici odobrilo je 21.000 maraka za nabavu dva pneumatska traumatološka pištolja za potrebe Županijske bolnice dr. fra “Mihovil Sučić”.

Kako je za Fenu kazao ravnatelj livanjske bolnice dr. Ivan Cikojević, do sada su pacijenti za ortopedske operacije morali ići u Mostar i druge zdravstvene ustanove, a uskoro će tu zdravstvenu uslugu moći dobiti i u Livnu.

U Županijskoj bolnici dr. fra “Mihovil Sučić” uskoro bi trebao početi raditi specijalist ortoped koji privodi kraju specijalizaciju.

Kako bi što kvalitetnije mogao obavljati svoj posao, kazao je dr. Cikojević, od županijske vlade zatražena su sredstva za nabavku odgovarajućeg operacijskog instrumenta namijenjenog elektivnoj kirurgiji velikih kostiju i univerzalnoj traumi.

– Instrument za koje su odobrena sredstva – pneumatski traumatološki pištolj, koriste svi kirurzi kod operativnih zahvata na kostima, kod ozljede s prijelomom kostiju i vađenja pločica nakon sanacije istih – pojasnio je dr. Cikojević.

Dnevnik.ba