VIDEO | Oteo susjeda i 26 godina ga držao u štali 100 metara od njegovog doma!

Muškarac koji je nestao kada je imao samo 17 godina, spašen je iz podruma susjedove kuće gotovo 30 godina kasnije, objavio je The New York Post navodeći kako se vjeruje da ga je susjed prije 28 godina oteo i zatočio u podrumu kuće udaljene svega 100 metara od njegova obiteljskog doma. Žrtva Omar Bin Omran nestao je u gradu Djelfa u Alžiru prije 27 godina dok je bio na putu prema školi, a njegova obitelj je cijelo vrijeme vjerovala kako je poginuo tijekom građanskog rata u zemlji.

 

Objavljena je i snimka kada je Omran izvučen živ iz podruma nakon što je policija izvršila raciju u objektu u blizini njegove stare obiteljske kuće. Alžirski dužnopsnici objavili su kako su uhitili 61-ogodišnjaka za kojeg se sumnja da je Omara držao zatočenog. O svemu se oglasilo i tužiteljstvo navodeći kako je ”12. svibnja, oko 20 sati, pronađen Omar B. (45), i to u domu svog susjeda B.A.” te da je boravio u rupi na farmi ovaca gdje je bio prekriven sijenom.

Za B.A., kojeg je policija uhitila, iz tužiteljstva navode da radi u državnoj službi i da je živio sam. “Javno tužiteljstvo je 12. svibnja 2024. primilo prijavu od anonimne da se Omar bin Omran, koji je nestao prije skoro 30 godina, nalazi se u kući jednog od svojih susjeda, tačnije u štali gdje su ovce”, naveli su nadležni. Drugi je susjed medijima rekao kako je Omarova majka umrla dok je on bio zatočen, a da nije znala šta se dogodilo sa njenim sinom.

 

”Nije znala da je sve vreme, praktično, bio pored nje”, rekao je susjed. NY Post piše kako je policija je upozorena nakon što je susjedov brat na društvenim mrežama sugerirao da je njegov brat umiješan u otmicu. Informaciju je otkrio budući da su braća u sporu oko nasljedstva. Kad su službenici pretražili susjedov dom, otkrili su poklopac skriven ispod sijena na podu. Alžirski mediji pišu kako je susjed otmičar ubio i Omarovog psa. Dužnosnici su nadalje rekli da će “počinitelj ovog gnusnog zločina” biti strogo kažnjen.

Bljesak.info