Svi MUP-ovi u Federaciji BiH raspisuju natječaje za prijem novih policijskih službenika

Jednoglasno je usvojen zaključak da sva ministarstva unutarnjih poslova bez odlaganja raspišu natječaje za prijem novih policijskih službenika kako bi se što prije riješio problem nedostatka policijskih službenika u policijskim organima

Federalni ministar unutarnjih poslova Ramo Isak održao je danas sastanak sa županijskim ministrima unutarnjih poslova i predstavnicima županijskih ministarstava unutarnjih poslova, na kojem su jednoglasno usvojeni brojni zaključci.

Federalni ministar unutarnjih poslova i županijski ministri unutarnjih poslova traže od Vijeća ministara Bosne i Hercegovine da u najkraćem roku izmijeni Pravilnik o postupku dodjele ugovora u oblasti obrane i sigurnosti.

Izmjene se traže zbog evidentnih poteškoća s kojim se susreću policijski organi u Federaciji Bosne i Hercegovine u postupku javnih nabavki policijskih uniformi za policijske službenike u Federaciji BiH. Zaključeno je kako će federalni ministar unutarnjih poslova i županijski ministri unutarnjih poslova uputiti zajednički dopis Vijeću ministara Bosne i Hercegovine u vezi s tim.

Nakon što je ministar Isak upoznao županijske ministre sa stanjem u oblasti osnovne policijske obuke, jednoglasno je usvojen zaključak kojim županijski ministri unutarnjih poslova apelira na Vladu Federacije BiH da u najkraćem roku realizira aktivnosti koje se odnose na povećanje smještajnih kapaciteta Policijske akademije FMUP-a, kao i da što prije usvoji novi Pravilnik o unutarnjoj organizaciji FMUP-a kojim će se omogućiti uspostavljanje kvalitetnijeg sustava osnovne policijske obuke u Federaciji BiH.

Jednoglasno je usvojen zaključak i da dužina trajanja osnovne policijske obuke ostane nepromijenjena sve dok traje potreba Federalne uprave policije i uprava policije županijskih ministarstava unutarnjih poslova za ubrzanim prijemom policijskih službenika zbog masovnog odlaska policijskih službenika u mirovinu, a sve kako bi se očuvao stabilan sigurnosni sustav Federacije BiH.

poster
Ministri unutarnjih poslova u Federaciji BiH suglasni su s tim da se izmijeni Pravilnik o posebnim policijskim uniformama i dopunskim dijelovima policijskih uniformi u FMUP-u i to u dijelu u kojem će uniforme kadeta osnovne policijske obuke biti identične uniformama policijskih službenika u Federaciji BiH. Kadeti će za vrijeme trajanja osnovne policijske obuke nositi oznake i obilježja Federalnog ministarstva unutarnjih poslova i Policijske akademije FMUP-a, a uniforme će nastaviti koristiti i nakon zaključivanja ugovora u upravama policije, ali s oznakama policijskih organa. Na ovaj način napravit će se uštede u proračunima ministarstava unutarnjih poslova.

Večernji.ba