Stevandić: Počela je povijesna integracija srpskog naroda!

Predsjednik NSRS-a Nenad Stevnadić kazao je uoči održavanja tzv. svesrpskog sabora u Beogradu da je počela povijesna integracija srpskog naroda.

‘Počelo je razdoblje srpskih integracija i došao je trenutak kad možemo napokon da dočekamo ujedinjenje i jedinstvo srpskog naroda, što je ključno za budućnost Srbije i RS’, naveo je Stevandić.

Kaže kako je ovaj trenutak povijesno i značajan jer su ‘Srbi konačno dočekali trenutak kada su postali svjesni svoje snage i mogućnosti integracije’.

‘Ako i po čemu bude upamćena ova generacija i predsjednik Srbije, bit će da je završeno vrijeme srpskih dezintegracija i dezintegracijskih procesa i da je počelo i vijek i vrijeme srpskih integracija i da smo ušli u neku fazu, kada smo postali svjesni da smo mi kao narod dočekali mnoga oslobođenja i od Turaka, i od Austro-Ugara, Bugara, od fašista, nacista, ali da sada napokon dočekujemo i to svoje ujedinjenje’, rekao je Stevandić.

U svom govoru Stevandić je dalje naveo da je RS ‘kao ključni državotvorni entitet srpskog naroda’, najveće ‘srpsko dostignuće u posljednjih 200 godina’.

Istaknuo je važnost očuvanja teritorije, vlasti i organizacije RS, što omogućava sigurnost svim Srbima.

‘Srbija kao matica i RS kao državotvorni entitet, koji je najveće srpsko dostignuće u zadnjih 200 godina, jer to je jedina teritorija koju smo sačuvali. Imamo narod, vlast i organizaciju i Ustav, znači mi možemo biti zaista ponosni, jer počinje vijek integracija’, izjavio je Stevandić.

Onda je održao odu pohvale Miloradu Dodiku, Aleksandru Vučiću i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Ovo će biti vijek lidera, a ne vijek činovnika, rekao je Stevandić, dodajući da su lideri poput Vučića, Orbana i Dodika primjeri političara sa stvarnim rezultatima i podrškom naroda.

‘Vi u EU, a i na svjetskoj razini, imate uglavnom činovnički aparat. Nema lidera sa velikim poštovanjem i rezultatima u svom narodu’, naveo je Stevandić.