Livno: Ponovno došlo do utapanja u jezeru Mandek, muškarac životno ugrožen

Životno je ugrožen muškarac N.H. iz Livna, te je smješten u Odjelu za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje SKB Mostar, potvrđeno je za Bljesak.info iz ureda za informiranje Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Na livanjskom jezeru Mandek, opet je došlo do utapanja, a nesretni muškarac je u četvrtak oko 17 sati završio na Odjelu hitne medicinske pomoći.

”Dana 15.8.2024. godine u 17:10 sati policiju su nazvali djelatnici Hitne medicinske pomoći Livno i dojavili da se na Odjelu hitne medicinske pomoći nalazi osoba N.H. (1962.) iz Livna, a koji se tijekom dana utapao na jezeru Mandek u Livnu. Na Odjel su upućeni policijski službenici PP Livno koji su u informativnom razgovoru sa dežurnim liječnikom došli do saznanja da je pomenuti N.H. za vrijeme kupanja u jezeru imao određene zdravstvene probleme radi kojih je došlo do utapanja”, navode iz MUP-a HBŽ-a.

Iz MUP-a su naveli, kako je muškarac jučer bio u stabilnom stanju, no radi predostrožnosti su ga uputili u SKB Mostar na daljnje liječenje. Podsjetimo, nedavno su od posljedica utapanja na jezeru Mandek preminula dva mladića. Naime, djelatnici PP Livno u nedjelju, 28. srpnja, oko 18:50 sati intervenirali su na dojavu da se na jezeru Mandek pored Livna utapaju dvije muške osobe za koje se kasnije uspostavilo da su braća.

U jezero je prvi ušao 18-godišnjak, koji se odmah počeo utapati. Njegov stariji brati pokušao ga je spasiti, ali kako su obojica bili loši plivači, ubrzo su nestali u jezeru. Drugi kupači izvadili su iz jezera najprije mlađeg brata, a malo kasnije i starijeg.

Na mjesto događaja izišli su djelatnici PU Livno i Hitne medicinske pomoći DZ Livno te pružili liječničku pomoć (reanimaciju) dvojici mladića. Vozilima HMP DZ Livno odmah su prevezeni u Županijsku bolnicu u Livno, gdje im je nastavljeno pružanje liječničke pomoći, te su potom upućeni u SKB Mostar na daljnje liječenje gdje su i preminuli.

Bljesak.info