Policajci pretukli mladiće u Širokom Brijegu? MUP pokrenuo istragu

”MUP Županije Zapadnohercegovačke, Uprava policije dana 20. kolovoza 2024.godine zaprimila prijavu putem punomoćnika osoba koje su dana 15. kolovoza 2024.godine nakon narušavanja javnog reda i mira lišene slobode”, rekli su za Bljesak.info iz Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke na upit o navodima da su trojica policajaca PU Široki Brijeg brutalno pretukli trojicu mladića u Širokom Brijegu.

 

Naime, kako je objavio portal Otpor.media mladići su 15. kolovoza 2024. godine u prostorijama PU Široki Brijeg od strane policijskih djelatnika, u civilu i u odori, od kojih je većina njih poznata pretučenim mladićima, zadobili teške tjelesne zbog kojih su, potražili pomoć na Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice na Bijelom Brijegu u Mostaru.

 

Mladići su, kako piše portal, noć proveli u pritvoru da bi tek dan kasnije potražili liječnički pomoć u mostarskoj bolnici. Iz MUP-a ŽZH su istaknuli kako je navedena prijava proslijeđena Odjelu za profesionalne standarde, Odsjeku za unutarnju kontrolu koji će poduzeti mjere i radnje kako bi se utvrdile sve činjenice i okolnosti vezane za navedenu prijavu i riješila svaka pritužba koja ukazuje na moguće nepravilnosti u radu, u skladu sa zakonom.

 

Također, obitelji pretučenih mladića angažirali su odvjetnike te Županijskom tužiteljstvu podnijeli kaznenu prijavu za niz kaznenih djela od strane djelatnika PU Široki Brijeg i nekoliko nepoznatih osoba.

Bljesak.info