Ivana Džeko položila je prve redovničke zavjete i obukla redovničko odijelo

U nedjelju 15. rujna 2024. godine, naša novakinja Ivana Džeko, nakon godine dana provedene u novicijatu u zajednici u Bijelom Polju (Provincija Sv. Obitelji, Mostar) položila je prve redovničke zavjete i obukla redovničko odijelo.

Pred nazočnim sestrama i u ruke provincijske predstojnice s. Željke Dramac s vjerom i čvrstom voljom obećala je Bogu Ocu, svetom i svemogućem, da će živjeti u poslušnosti, siromaštvu i čistoći.

Svečano euharistijsko slavlje u kapeli Prečistog Srca Marijina, u provincijalnoj kući na Bjelavama u Sarajevu uz sudjelovanje obitelji, rodbine i prijatelja s. Ivane, sestara Mostarske i naše Provincije, među kojima je bila i naša misionarka iz Ugande s. Ivka Lučić, predslavio fra Josip Jozić, dekan i profesor na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu. Koncelebrirao je fra Ivan Šarčević, profesora na istoj Teologiji.

Nakon homilije s. Ivana je je u ruke provincijske predstojnice s. Željke Dramac, pred prisutnom zajednicom sestara, rodbine i prijatelja, položila zavjete siromaštva, čistoće i poslušnosti.

Uslijedilo je stavljanje koprene i primanje Pravila trećeg samostanskog reda svetog Franje Asiškog i Konstitucija Družbe.

Svoju zahvalni govor sa svima prisutnima podijelila je i s. Ivana: „Svima vam srdačno hvala i preporučujem se u vaše molitve kako bih ustrajala u svemu što sam danas zavjetovala i bila po Božjoj volji, da nikad ne zaboravim za Koga vrijedi živjeti i umrijeti.“

s. Suzana Benković

s. Ivana Džeko