Bolesnu ženu ostavio u zabiti i prijavio njezin nestanak. Umrla je

Jučer u 16 sati na području mjesta Medviđe kod Benkovca, tijekom pokrenute potrage za nestalom osobom pronađeno je tijelo ženske osobe, izvijestila je PU zadarska.

Na mjestu događaja je proveden očevid, tijelo je pregledano od strane mrtvozornice te nisu pronađeni elementi nasilja, a naložena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

“Utvrđeno je da se radi o 69-godišnjom poljskoj državljanki, za koju je policiji prijavljen nestanak 14. rujna 2024.godine.

Policija je zbog sumnje u kazneno djelo opisano u članku 124. KZ provela kriminalističko istraživanje nad 70-godišnjim poljskim državljaninom. Njega se sumnjiči da je 13. rujna u ranojutarnjim satima na benkovačkom području bez pomoći ostavio 69-godišnjakinju u prilikama koje su opasne za njezin život i zdravlje.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 70-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava zbog kaznenog djela napuštanje nemoćne osobe dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu”, priopćila je zadarska policija.

Pogled.ba