Državljanin BiH u alkoholiziranom stanju vozio 50 km/h više od dopuštene brzine

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod priveli su u subotu oko 01,50 sati u Slavonskom Brodu 26-godišnjeg državljanina BiH koji je pod utjecajem alkohola kroz naseljeno mjesto vozio duplo većom brzinom od dopuštene.

Policijski službenici su utvrdili da navedeni vozač upravlja osobnim automobilom krećući se brzinom od 106 km/h, iako je prometnim pravilom brzina kretanja kroz naselje ograničena na 50 km/h.

Nadalje, vozač nije odmah zaustavio vozilo na zahtjev policijskih službenika, no ubrzo je zaustavljen. Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je da je vozač pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, priopćeno je iz Policijske uprave brodsko-posavske.

S obzirom na to da je postojala opasnost da će isti nastaviti s činjenjem prekršaja, 26-godišnjak je uhićen i priveden u policiju gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Policijski službenici protiv njega podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.