Zadar / Posušak skočio je u more i spasio čovjeka od utapanja

Velika drama dogodila se u petak u Zadru. Muškarac je ušao u vodu i počeo se utapati, a za njim je odmah skočio kapetan košarkaškog kluba Zadar Marko Ramljak (31) i spasio ga od utapanja. Herojski je to čin košarkaškog reprezentativca koji je tako postao junak dana.

– Ponekad pjiem kavu kraj mora. To je kafić koji svi znaju u Zadru. Tako je bilo i jutros, oko 11.30 sati. Bio sam sa suprugom i prijateljem. Supruga je bila s našim djetetom malo dalje od nas i zapravo je ona primijetila kako se čovjek u moru utapa. Niti pet metara od obale – rekao je Ramljak za portal 24sata.

– Radilo se o kupaču, čovjek nije bio u odjeći, nije pao u more. Očito je nešto pošlo po zlu i nije bio u redu. Kad sam to shvatio, skočio sam u more u odjeći pa pomogao muškarcu da se približi obali. Prijatelj fizioterapeut mi je dao ruku, izvukli smo utopljenika iz mora. Čovjek je bio malo izgubljen. Zahvaljivao mi se i to nekoliko puta. Pozvali smo Hitnu pomoć kako bi se uvjerili da je sve u redu. Vrlo brzo su došli, a mi smo u međuvremenu pomogli čovjeku da se utopli. Gospodina ne poznajem, ali se nadam da će sve biti OK – rekao je Ramljak koji je inače iz Posušja.

Iz zadarske bolnice objavili su nam kako je liječnik pružio pomoć muškarcu na mjestu događaja te da nije bilo potrebe za daljnjom obradom, a Ramljak je dodao kako to nikako nije herojstvo, nego da bi to svi napravili.