Nastavak sramotne igre BiH, navijači ranije napustili stadion!

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je poraz od Mađarske rezultatom 2:0 u ključnom dvoboju za opstanak u društvu najboljih u Ligi nacija. Utakmica se odigrala u Zenici, a Zmajevi su na teren izašli s optimizmom nakon solidne igre protiv Njemačke.

Početak utakmice dao je nadu navijačima. U prvoj minuti, Jusuf Gazibegović mogao je otvoriti rezultat, no njegov udarac završava pored gola. Ubrzo su uslijedili dobri pokušaji Mađara, ali BiH je imala najbolju priliku u 14. minuti kada je Haris Hajradinović odlično asistirao Benjaminu Tahiroviću, čiji udarac odlazi pored stative.

Kako se utakmica razvijala, Mađari su postajali sve opasniji. Iako je golman Vasilj odlično reagirao na nekoliko pokušaja, u finišu prvog poluvremena došlo je do ključnog trenutka. Zsoltan Nagy uposlio je Dominica Szoboszlaija, koji pogađa mrežu za 1:0.

Edin Džeko imao je priliku izjednačiti pred odlazak na odmor, ali je njegov udarac završio iznad gola. U drugom poluvremenu, situacija se dodatno pogoršala za Zmajeve. Debitant Nail Omerović skrivio je jedanaesterac, a Szoboszlai je povisio na 2:0.

Iako je Džeko imao nekoliko dobrih prilika, vratar Dibusz bio je na visini zadatka i spriječio njegov povratak. Mađarska je lako sačuvala prednost do kraja utakmice.

Ovaj poraz dodatno komplikuje situaciju za BiH, koja se sada nalazi na posljednjem mjestu s jednim osvojenim bodom. Preostala su im dva teška susreta protiv Nizozemske i Njemačke, gdje su potrebne dvije pobjede za opstanak u elitnoj ligi.

Navijači su ponovno doživjeli razočaranje, a mnogi su napustili tribine deset minuta prije kraja susreta, izražavajući svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom. Zmajevi se suočavaju s teškim izazovima, a sljedeći dvoboj igraju protiv Njemačke 16. studenog.

Grude.com