Napad u bašti kafića: Nasrnuo na muškarca i prijetio mu kemijskom, on se branio drvenom palicom

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ/K Mostar, rješenjem Općinskog suda u Mostaru, određen je pritvor u trajanju od najdulje 1 (jedan) mjesec, prema osumnjičenom M.N. (1990.), strani državljanin, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Nasilničko ponašanje” iz čl. 362 st. 1 KZ F BiH. M.N. se sumnjiči da je dana 08.10.2024.godine, oko 21:00 sati u Mostaru, ispred jednog ugostiteljskog objekta, naročito drskim ponašanjem ugrozio građanski mir više osoba, tako što je u vidno alkoholiziranom stanju prišao I. J., koji je sjedio u bašti ugostiteljskog objekta, na trotoaru ulice, bez ikakvog povoda, gestikulirajući mu drsko.

 

Kada mu je isti rekao da se udalji, prišao zaposlenici objekta E. D., s obzirom na to da je isti bio vidno alkoholiziran i drzak, pa nakon što je na mjesto događaja došao i N. J., te ga pitao “u čemu je problem i što hoće”, isti mu se drsko unio u lice i pričao na arapskom jeziku.

 

Kada ga je oštećeni odgurnuo od sebe, osumnjičeni je izvukao kemijsku olovku iz džepa koristeći je kao oruđe, krenuo prema oštećenom N. J. i s namjerom da ga ozljedi nasrnuo na njega, pa je oštećeni radi svoje zaštite pobjegao u ugostiteljski objekt i kako bi se obranio uzeo drvenu palicu, nakon čega je osumnjičeni zastao s napadom, da bi po dolasku policijske patrole na iste vikao, urlao te tražio novac.

 

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu M. N. jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega, odnosno, nedostupnosti pravosudnim tijelima. Županijsko tužiteljstvo HNŽ u suradnji s PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno kazneno djelo, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Bljesak.info

Vrtlarija Šarić Livno