Garaplija izravno prozvao Izetbegovića za povezanost s ekstremističkim organizacijama ‘Muslimanska braća’ i ‘Sivi vukovi’

Autor knjige ‘Tajni vilajet’ koja je unijela pravu oluju u bošnjački politički milje, bivši pripadnik tajne službe, načelnik Podcentra za tajna praćenja Službe državne sigurnosti, koji je podnio kaznenu prijavu protiv Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, Kemala Ademovića, člana rukovodstva Doma naroda PSBiH i zamjenika predsjednika stranke Narod i pravd (NiP), Osmana Mehmedagića, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, Nedžada Herende, bivšeg pripadnika zloglasne jedinice ‘Ševe’, na svom facebook profilu osvrnuo se na povezanost SDA s ekstremističkim organizacijama ‘Muslimanska braća’ i ‘Sivi vukovi’.

Edin Garaplija, prikazujući fotografije predsjednika SDA i pojedinih članova te stranke s pripadnicima ovih ekstremističkih organizacija, piše:”Javno identificiranje i povezivanje Bošnjaka s ekstremističkim organizacijama ‘Muslimanska braća’ (Egipat) i ‘Sivi vukovi’  je tajni plan ‘bošnjačke duboke države’ za radikalizaciju i trojnu podjelu Bosne i Hercegovine.

Na potezu su pravna država i institucije koje su dobile jasne upute međunarodne zajednice za razbijanje ovih radikalnih centara i njihovih sponzora”.

Svoju objavu je ‘tagirao’ na ‘istaknute pratitelje’ – Američko veleposlanstvo u BIH, kao i Veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije u BiH, potom Veleposlanstvo Austrije, Njemačke, Švicarske, Francuske Slovenija i Hrvatske.

Nadalje, on u jednoj od svojih prijašnjih objava ističe kako je “namjerno veličanje rusko-turskog uticaja od strane glasila SDA čin veleizdaje i napad na ustavnopravni poredak BiH”.

“Ova operacija se provodi u sklopu planske “turkoizacije” Bošnjaka i konačne podjele Bosne na tri dijela. Bošnjacima se nameću Turska i Rusija kao jedini prijatelji. Koliko su i jedni i drugi pomagali Bosnu, najbolje svjedoči izdaja i prodaja Bošnjaka nakon 500 godina turske okupacije, te ruski dobrovoljci u četničkim jedinicama koje su provodile genocide nad muslimanima u svim balkanskim ratovima. Jedini interes SDA vodstva je da s ovim manevrom izbjegne sud naroda i odgovornost za svoja zlodjela.

Ko je jamio, jamio!’”, Garaplija završava svoju objavu izjavom hrvatskog generala Ljube Ćesića Rojsa koja je ušla u povijest.

Republika

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno