Osuđen migrant koji je u Londonu iz čista mira gurnuo čovjeka pred nadolazeći vlak

Beskućnik koji je gurnuo žrtvu na tračnice podzemne željeznice pred nadolazeći vlak osuđen je na doživotni zatvor, ali će već nakon osam godina imati pravo tražiti uvjetni otpust. 24-godišnji Brwa Shorsh jučer je na sudu u Inner Londonu osuđen za pokušaj ubojstva.

Shorsh je 3. veljače ove godine gurnuo poštara Tadeusza Potoczeka s perona na stanici Oxford Circus. Potoczek, koji je u vrijeme napada imao 60 godina, bio je na putu kući s posla. Prošao je pored Shorsha koji je sjedio na klupi.

Bez ikakvog povoda, Shorsh je skočio i gurnuo Potoczek s perona na tračnice. Potoczek je uspio ostati na nogama, a prolaznik mu je pomogao da se popne natrag na peron prije nego što je vlak stigao na stanicu.

Strojovođa nadolazećeg vlaka rekao je kako bi Potoczek “poginuo da je bio na tračnicama nekoliko sekundi kasnije”. Sudac Kelleher nagradio je prolaznika koji je pomogao Potoczeku s 1000 funti, pohvalivši njegovu hrabrost i brze akcije.

Shorsh, kurdski migrant, spavao je na engleskim ulicama od 2020. godine. Pobjegao je prije dolaska policije, ali je uhićen kasnije tog dana. Policiji je ispričao da je Potoczeka gurnuo na tračnice jer ga je ovaj “ružno pogledao”.

“Brwa Shorsh je pokušao ubiti žrtvu tako što ju je namjerno i snažno gurnuo pred vlak koji se približavao. Nemoguće je zamisliti išta što bi ikada moglo opravdati guranje bilo koga pred vlak”, kazala je Maxine Jarrousse-Jones, viša državna tužiteljica.

“Da nije bilo brzog razmišljanja žrtve, hrabrosti prolaznika koji mu je pritekao u pomoć i brzine kojom je strojovođa zaustavio vlak, Shorshovi postupci mogli su žrtvu koštati života”, dodala je.

Dnevnik.ba