BiH / Dječak ispalio više metaka u nastavnika iz pištolja

Županijsko tužiteljstvo Tuzlanske županije izdalo je priopćenje o pucnjavi koja se dogodila jutros u Lukavcu kada je ranjen nastavnik engleskog jezika i zamjenik direktorice Nedim Osmanović.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Poštovani,

Pomoćnik direktora i nastavnik Engleskog jezika u Osnovnoj školi “Lukavac Grad” Nedim Osmanović je jutros teško ranjen hicem iz pištolja u prostorijama ove škole. On je s teškom i po život opasnom ustrelnom povredom u predjelu vrata hospitaliziran u UKC-u Tuzla i u tijeku je operativni zahvat.

Osumnjičena osoba je dijete koje još nema punih 14 godina (rođen je krajem lipnja2009. godine). Dijete je zadržano u Policijskoj upravi Lukavac. Nakon što je ispalio više hitaca prema nastavniku i jednim hicem ga ustrijelio, odbacio je pištolj, koji je pronađen i bit će predmet vještačenja.

Uviđaj na terenu obavljaju dežurni tužitelj u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP-a TŽ i OKP PU Lukavac.

U istragu su uključena dva tužitelja. Dežurni tužitelj obavlja očevidne radnje i nadzor nad istragom, te tužitelj za maloljetnike koji je uključen u poduzimanje daljih mjera i radnji u odnosu na dijete. Odmah je uključen Centar za socijalni rad, a u tijeku su kontakti s određenim medicinskim i drugim nadležnim institucijama u vezi s postupanjem s djetetom u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

Poduzimaju se potrebne istražne radnje, kako bi se utvrdile sve okolnosti koje se vezuju za ovaj događaj – navodi se u priopćenju Tužiteljstva TŽ.