Bila druga tenisačica svijeta, a danas je časna sestra: ‘Jednostavno sam znala da Bog postoji’

“Vjerujem da sam uvijek bila časna sestra. Imam tu ljubav i uživanje u životu koje je lakše isticati na ovakav način”, rekla je danas 58-godišnja Andrea Jaeger koja je sa svojih 14 godina postala profesionalna tenisačica i igrala finala najvećih Grand Slam turnira

Bivša američka tenisačica Andrea Jaeger prošla je neobičan put u životu. Početkom 80-ih godina 20. stoljeća bila je mlada nada tenisa. Kad joj je bilo tek 14 godina postala je profesionalna tenisačica i došla do drugog mjesta svjetske ljestvice. Nastupala je u finalima Roland Garrosa i Wimbledona te osvojila 10 naslova, među kojima i naslov u mješovitim parovima s Roland Garrosa.

Međutim, zbog problema s ozljedama ramena se povukla već nakon pet godina igranja među profesionalcima. Preokret se mogao nazrijeti već krajem karijere u njenom dobrotvornom radu. Kada je konačno završila s tenisom upisala je studij teologije i postala časna sestra.

“Jednostavno sam znala da Bog postoji, da smo prijatelji i da imamo osobni odnos. Nitko od obitelji nije znao da sam se svaki dan molila”, prenosi The Sun riječi bivše tenisačice.

“Ovdje vlada stoga disciplina. Buđenje je u 4 sata ujutro, potom se obavlja molitva, a sat vremena kasnije počinje se s poslom. Vjerujem da sam uvijek bila časna sestra. Imam tu ljubav i uživanje u životu koje je lakše isticati na ovakav način”, govori danas 58-godišnja časna sestra.

Otkrila je i traumatično iskustvo iz svojih teniskih dana. Naime, kazala je kako ju je zaposlenica WTA pokušala seksualno zlostavljati nakon jedne sponzorske zabave tijekom koje je bila prisiljena konzumirati alkohol.

“Bila sam s njom i njenom djevojkom u automobilu. Ludo je vozila i udarili smo u nešto, kantu za smeće ili poštanski sandučić. Otpratila me do moje zgrade i pokušala je nešto sa mnom, htjela me poljubiti. Preplašila sam se, pobjegla sam uz stepenice te sam se suzdržavala da ne povratim kako me moj otac ne bi vidio”, ispričala je Jaeger.

Večernji.ba