Biskupi pozvali na obilježavanje obljetnica bračnog zajedništva na Obiteljskom danu na Kupresu

Članovi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, u svom Priopćenju s 87. redovitog zasjedanja BK BiH održanog 13. i 14. srpnja 2023. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Banjoj Luci, pozvali su, između ostalog, sve bračne drugove, koji žele u nedjelju 30. srpnja 2023. tijekom Euharistijskog slavlja na Kupresu u 11 sati obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima. U Priopćenju, između ostalog, stoji:

Biskupi podsjećaju da će VI. Obiteljski dan u BiH i III. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba biti obilježeni u nedjelju 30. srpnja 2023. Pozivaju sve članove svojih biskupijskih zajednica da te nedjelje molitveno i na druge načine stave u središte obitelj te zahvale Bogu za dar života, koji se rađa i raste u obitelji, ali i za bake, djedove i starije osobe koje nerijetko žele svoje bogato životno iskustvo podijeliti s onima koji su u snazi i koji su pozvani biti im ruka pomoćnica u danima nemoći.

Posebno pozivaju članove susjednih župnih zajednica da dođu u župnu crkvu Svete Obitelji na Kupresu na Misu uočnicu, 29. srpnja u 19 sati i na svečano Euharistijsko slavlje u nedjelju 30. srpnja u 11 sati.

Potiču i sve bračne drugove, koji te nedjelje na Kupresu žele obilježiti 25., 50. ili 60. obljetnicu bračnog zajedništva, da se što prije prijave svojim župnicima.

Svečano Euharistijsko slavlje proslave VI. Obiteljskog dana u BiH i Svjetskog dana djedova i baka i starijih osoba, u nedjelju 30. srpnja 2023. u 11 sati u crkvi Svete Obitelji u Kupresu predvodit će predsjednik Vijeća za obitelj mons. Marko Semren, predsjednik Vijeća za obitelj Biskupske konferencije BiH.

Svetu misu uočnicu u crkvi Svete Obitelji u Kupresu, u subotu 29. srpnja u 19 sati predvodit će predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

Poslije Svete mise uslijedit će Euharistijsko klanjanje koje će predvoditi nadbiskup u miru kardinal Vinko Puljić.