Brzom reakcijom brata 7-godišnjakinja spašena iz ralja otmičara

Brzom reakcijom dječaka i njegova oca u posljednji je trenutak spriječena otmica 7-godišnjakinje u njemačkom Buchholzu, gdje je djevojčica bila na igralištu. Policija sada traga za nepoznatim muškarcem između 20 i 30 godina visokim oko 180 cm kojeg se sumnjiči za pokušaj otmice.

Prema policijskom priopćenju, četvero braće i sestara u dobi od 5 do 12 godina igrali su se na dječjem igralištu na koje je osumnjičeni muškarac redovito dolazio i igrao se s djecom. Ovoga puta nije stao na igri već je iznenada zgrabio djevojčicu i počeo se s njom udaljavati, piše Fenix magazin.

Na sreću, njen najstariji brat to je primijetio te je odmah nazvao oca i rekao mu da je “čudan čovjek” odveo njegovu sestru. Otac je zatim biciklom krenuo prema igralištu te je nekoliko stotina metara dalje pronašao sedmogodišnju kćer i nepoznatog muškarca. Kćer je uzeo i odveo kući odakle je nazvao policiju.

Nekoliko policijskih službenika krenulo je u potragu za počiniteljem, no nisu ga našli, a s ocem djevojčice nitko nije pričao do sljedećeg tjedna kada je službenik iz povjerenstva za otmice došao ispitati ga. “Ovaj pristup apsolutno ne zadovoljava naše standarde i bit će interno praćen s onima koji su odgovorni” kazao je direktor kriminalističkog odjela Thomas Meyn.

Večernji.ba