Dalić: Kada dovedete 25.000 Hrvata u Rotterdam onda znaš koliko vrijediš, nemamo straha

– Svi su zdravi, svi su spremni i dobro i na sve može računati u finalu. Velika utakmica. Vidjet ćemo hoćemo li što mijenjati. Napravit ćemo analizu protivnika još jednom, no ne sumnjam da ćemo dati maksimum. Vidjet ćemo hoće li to biti dovoljno za prvo mjesto. Želimo uživati u nogometu i finalu – Otvorio je presicu Dalić

– Bit će sigurno teška utakmica. Španjolska ima veznjake koji su najbolji na svijetu, ali kad pogledate naše, naših prvih 11 i onih koji su na klupi, nemamo straha. Znamo da ćemo odigrati dobru utakmicu – rekao je Perišić.

– Pripremit ćemo se na najbolji način. Analizirali smo suparnika, napravit ćemo to ponovno večeras i bit ćemo spremni.  Nadamo se da ćemo riješiti utakmicu u 90 minuta, no naviknuti smo na produžetke, u njima se osjećamo moćno. Što se penala tiče, vježbali smo ih i ako dođe do njih bit ćemo spremni. Potrošili smo se u utakmici s Nizozemskom, no puno smo puta dokazali da se možemo vratiti. Ako dođe do produžetaka, bit ćemo spremni – dodao je Ivan.

Dalić je odgovorio na pitanje o važnosti Lige nacija:

– Znate kakav je moj stav bio prije o ovom natjecanju, no to se promijenilo. Ima značaj. Slijedi nam velika utakmica i napravit ćemo sve. To što su i drugi došli s najjačim reprezentacijama pokazuje kakvo je ovo natjecanje – poručuje izbornik.

Hrvatska sutra od 21 sat igra za svoj prvi trofej. U finalu Lige nacija “vatrene” čeka Španjolska koja je u polufinalu slavila protiv Italije. Izabranici Zlatka Dalića imaju veliku priliku doći do trofeja. U 16 sati počinje posljednja presica uoči utakmice finala, a na njoj će biti izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić.

Hrvatska je u petak poslijepodne odradila pretposljednji trening uoči finala Lige nacija u kampu Feyenoorda u Rotterdamu.

Nakon što su reprezentativci odradili lagano zagrijavanje, jedan od najiskusnijih igrača Ivan Perišić u društvu kondicijskog trenera Luke Milanovića samostalno je nizao krugove oko terena dok je većina grupe igrala popularnu ševu.

On i Marcelo Brozović trenirali su odvojeno od ostalih i jedini su bili u klasičnim sportskim tenisicama, a Brozović je jedno vrijeme radio i s loptom i razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem.

Ipak, izgleda kako će Dalić protiv Španjolske izvesti isti sastav kao protiv Nizozemske, a to znači i Perišić na lijevom beku.