Dalić najavio promjene u sastavu

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i Mateo Kovačić održali su konferenciju za medije uoči sutrašnje utakmice protiv Armenije.

– Mislim da više nema lakih utakmica i da nas sutra čeka prava borba. Ušli su pozitivno u ove kvalifikacije i kao što sam rekao, nema predaha. Pitanje tko će i kako će igrati ostaje na izborniku, rekao je Mateo Kovačić koji je zbog lakše ozljede propustio ogled protiv Latvije na Rujevici.

Uslijedila su pitanja armenskih novinara izborniku Zlatku Daliću.

– Impresioniran sam vašim rezultatima. Odigrali ste jako dobre utakmice protiv Latvije, Walesa i Turske. Nadam se da ćemo oboje na EURO, ali znam da to neće biti lako. Sviđa mi se kako igrate. I vjerujem u vaš napredak, rekao je Dalić.

Nezaobilazno je bilo i pitanje o mogućem sastavu. Kao i obično Dalić nije ulazio u detalje.

– Dražen Ladić ih je gledao triput uživo. Vidjeli smo sve i spremni smo na sve. Kovačić je na raspolaganju kao i Lovro Majer, vidjet ćemo, ako nije spreman neće igrati jer ništa ne želimo riskirati. Jedino nedostaje Domagoj Vida koji je ostao u Zagrebu zbog bolesti, rekao je izbornik te dodao:

– Nema mjesta kalkulacijama, nešto ćemo promijeniti, pogotovo u fazi obrane. Oni su jako opasni po bokovima. Ne smijemo i dopustiti kontru i polukontru, da nas iznenade. Neće biti puno zamjena, zaključio je Dalić.