Dalić o ustaškoj zastavi: “To je sve namješteno, kako baš nju uslikaše!?”

Umjesto da se priča o sjajnim predstavama hrvatske nogometne reprezentacije u utakmice kvalifikacija za Euro, ponovno su glavna tema incidenti. Jedan takav se dogodio protiv Latvije u Rijeci kada je na tribinama osvanula ustaška zastava.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Hrvatskog nogometnog saveza zbog rasizma i diskriminacije na utakmici kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Latvije koja je 8. rujna odigrana na stadionu HNK Rijeka.

Tri osobe su uhićene i bit će procesuirane, a Hrvatska će gotovo sigurno 12. listopada igrati bez publike u Osijeku na utakmici protiv Turske.

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić u izjavi za Novu TV nije krio razočarenje situacijom, te je istakao kako smatra da je u pitanju zavjera.

“To bi bila velika nepravda prema hrvatskoj reprezentaciji, prema hrvatskim navijačima i hrvatskom narodu. To je po meni sve bilo namješteno jer kako drugačije objasniti da se pojavi jedna zastava među stotinama zastava i baš ta se uslika i baš to se u tim trenucima pojavi i netko ju uslika”, kazao je Dalić i dodao:

“Na kraju nas prijave one organizacije koje se time bave, koje od toga žive i traže kaznu protiv Hrvatske. To je po meni glupost i nastavak traženja nekakvih načina da se mi zaustavimo. To je sve krenulo još više nakon Rotterdama gdje je bilo 35 tisuća navijača, da se zaustavi hrvatska reprezentacija na bilo koji način. I ovo je jedan od načina da nas se kazni, da ne igramo pred našim navijačima”, poručio je Dalić.

Dnevnik.ba