Dalić opet bojkotirao FIFA-in izbor

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić jedini je izbornik u svijetu koji nije glasao u FIFA-inom izboru The Best za najbolje u 2023. godini. Dalić je to napravio i prošle godine jer nije bio zadovoljan rezultatima. Dalić je prošle godine objasnio kako smatra da Hrvati nisu dovoljno zastupljeni i cijenjeni.

 

Tada je nakon katarskog Mundijala za HNS-ovu stranicu rekao: “Razočaran sam odnosom FIFA-e prema hrvatskoj reprezentaciji jer smatram da smo zaslužili veće poštovanje svjetske nogometne organizacije za rezultate koje smo proteklih godina postigli. Jedina smo reprezentacija koja je prošle godine bila među četiri na Svjetskom prvenstvu te među četiri najbolje u Ligi naciji, javlja Index. Dalić protiv FIFA-e “Šokirali smo cijeli svijet pobjedom protiv najveće svjetske reprezentacije, Brazila, jedini uz Francuze imamo dvije medalje s dva zadnja SP-a.

 

Pobijedili smo Francusku u Parizu, Dansku u Kopenhagenu, izbacili Brazil i Belgiju sa SP-a, u 23 utakmice nakon Eura izgubili smo samo dva puta.” “Da engleski, brazilski, španjolski, njemački ili talijanski igrači i treneri postižu rezultate poput nas, bili bi itekako zastupljeni u svim izborima. Želim više respekta za nas, za našu reprezentaciju, za naše igrače, pa i za sebe, jer smo s dvije medalje apsolutna svjetska senzacija.

 

FIFA bi nas trebala više promovirati jer smo pokazali da jedna mala zemlja može konkurirati najvećima, a što je najljepša reklama za nogomet u cijelom svijetu.” Modrić sudjelovao u izboru FIFA je za najboljeg igrača svijeta izabrala Lionela Messija. Nagrada se dodjeljuje za period od 19. prosinca do 20. kolovoza 2023. godine. U konkurenciji za najboljeg su bili Erling Haaland, Kylian Mbappé i Lionel Messi. Luka Modrić je sudjelovao u izboru. Kapetan Hrvatske na prvo je mjesto stavio Messija, a zatim Rodrija i Marcela Brozovića.

Bljesak.info