Dalić otkrio tko ne putuje u Nizozemsku

Hrvatska nogometna reprezentacija u Rijeci se priprema za nastup na završnom turniru Lige nacija koji se igra od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj.

Uoči početka završnih priprema medijima se na konferenciji za medije u Rijeci obraća izbornik Vatrenih Zlatko Dalić. Izbornik je krajem svibnja pozvao 24 igrača, uz sedam pretpoziva, a danas do ponoći je rok za slanje UEFA-i završne liste s imenima 23 igrača za Final Four u Nizozemskoj.

– Već sami plasman na završni turnir je fantastičan uspjeh. Pred nama je težak posao u polufinalu protiv domaćina Nizozemske, ali očekujem veliku podršku navijača, rekao je Dalić u uvodu.

Krajem svibnja izbornik je objavio popis s 24 igrača.

– Svi ćemo biti na okupu 8. lipnja osim Brozovića koji igra finale Lige prvaka i stavio sam na popis 24 igrača da imamo kompletan kadar dok on ne dođe. Belju smo pozvali jer želimo da osjeti ambijent A reprezentacije. Na njega računamo u budućnosti, ali 12. lipnja kad idemo u Nizozemsku on će se pridružiti mladoj reprezentaciji. Želimo ga imati tjedan dana u okruženju A reprezentacije jer računamo na njega na jesen.

Nakon konferencije za medije Vatreni će imati otvoreni trening za medije, a na Rujevici će u večernjem terminu trenirati i sljedećih dana, sve do odlaska u Nizozemsku 12. lipnja.
Na trećem izdanju završnog turnira Lige nacija osim Hrvatske nastupit će još Nizozemska, Španjolska i Italija.

U prvom polufinalnom srazu 14. lipnja na stadionu De Kuip u Rotterdamu snage će odmjeriti Nizozemska i Hrvatska, dok će dan kasnije na De Grolsch Vesteu u Enschedeu igrati Italija i Španjolska.