Dalić se oprostio od Ćire: Bio si puno više od trenera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je govor na posljednjem ispraćaju Miroslava Ćire Blaževića na zagrebačkom groblju Mirogoj.

– Dragi naš Ćiro, uvijek sam ti se obraćao sa Vi, a danas, na dan tvog oproštaja preći ću na Ti, da ti budem bliže. Okupio si nas ovdje da ti zahvalimo za sve što si uradio za nas i za našu Hrvatsku. Odlaziš na neko bolje mjesto odigrati drugo poluvrijeme, ovo prvo, zemaljsko, nažalost je završilo. Ponosni smo jer smo bili dio tvog vremena i jer si bio dio svih nas. Znam da bi, da si sad ovdje s nama, pogledao nas i nasmijao se i rekao “koliko je raje došlo zbog Ćire”. Šefe, došli smo svi, svi smo Ćiro tu, da ti se poklonimo i zadnji put ti kažemo hvala. Ne bi dao da danas plačemo i tugujemo, to nisi bio ti. U tvom društvu uvijek je bilo veselje, smijeh i sreća. Zato danas slavimo tebe i sve lijepe trenutke koje smo proveli s tobom. Na nebu te čekaju anđeli, oni su tebe zvali, oni su veseli, jer im dolazi trener svih trenera, rekao je Dalić pa nastavio:

– Zvali su te da preuzmeš njihovu reprezentaciju, skoro će kraj utakmice, a oni gube 2:1. Samo ti možeš okrenuti tu utakmicu, samo je ti možeš dobiti, jer ti si bio pobjednik. Falit ćeš nam Ćiro, falit ćeš svima nama. Ušao si nam pod kožu, u živote, u obitelji i domove, ti si naš Ćiro. Falit ćeš meni Ćiro, tvoj savjet, podrška i zaštita, tvoje priče koje sam pažljivo slušao i upijao. Falit će mi trener svih trenera, ali ti si bio puno više od trenera, jedan jedini, veliki i neponovljivi, gospodin, šarmer i motivator, svima nama velika inspiracija. Samo ti si mogao reći grube riječi, a da se nitko ne naljuti, jer to si bio ti, Ćiro, istinska legenda, bio si faca, legenda. Bio si nogometni genijalac, imao si stila, bio si originalan. Nisi bio kopija, bio si original i nitko te ne može zamijeniti.

Miroslav Ćiro preminuo je 8. veljače u 88. godini nakon duge i teške bolesti.

https://sport.hrt.hr/