Dalić: Svima nam je teško, ali osvojili smo treću medalju

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon još jedne drame poražena u finalu Lige prvaka od Španjolske nakon izvođenja jedanaesteraca.

Drugo je to izgubljeno finale “Vatrenih” nakon poraza u završnom susretu svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji od Francuske, ali i treća velika medalja ove generacije.

Uz svjetsko srebro iz Rusije, te sada srebro iz Lige nacija, hrvatska vrsta je pod vodstvom Zlatka Dalića koncem prošle godine bila treća na svjetskom prvenstvu u Katru.

“Želim čestitati Španjolskoj, ali našoj reprezentaciji, na velikom uspjehu i borbi, ali i našim navijačima koji su bili iza nas, napravili su sjajnu atmosferu. Bila je to teška utakmica, ravnopravna utakmica. Možda je s naše strane bilo premalo prilika, trebali smo biti ofanzivniji, ali to je takva utakmica, finale. Nisu niti oni stvorili puno prilika,” kazao je Dalić.

Poručio je kako je svima u reprezentaciji teško nakon ovog poraza.

“Svima nam je teško, teška je atmosfera, razumljivo je žao nam je, izgubili smo drugo finale. Međutim, moramo biti ponosni što smo ovdje. Napravili smo veliku stvar i kroz grupu i ovdje. Što se tiče Luke, on će sam donijeti svoju odluku, to je najpoštenije. Treba mu dati vremena da se odmori da se sve slegne. U ovom trenutku nije lako donositi odluke. Volio bi da ostane, svi bi voljeli da ostane,” poručio je.

Premda su “Vatreni” izgubili finale, raduje podatak kako je ovo već treća medalja s velikih natjecanja i reprezentacija potvrđuje konstantu u svjetskom vrhu.

“Mi smo ovih pet godina ostvarili velike rezultate, osvojili smo tri medalje. Kada izgubiš u finalu razočaran si. Da je netko govorio o tri medalje u povijesti mi bi posumnjali, ovako tri medalje u pet godina je velika stvar. Današnja utakmica je pokazala da imamo potencijal i da smo među najboljim svjetskim momčadima,” zaključio je izbornik.

Poslovno trgovački centar Metropolis Livno